Islamský štát hrozí zabíjaním civilistov

NETKY.SK • 22 September 2014, 18:04 • 2 min
Islamský štát hrozí zabíjaním civilistov

PARÍŽ - Francúzsky minister vnútra Bernard Cazeneuve potvrdil, že militanti z Islamského štátu pohrozili zabíjaním civilistov v krajinách, ktoré chcú bojovať proti extrémistom.

slovakia

left justify in out

Cazeneuve v pondelok povedal, že "hrozba zabíjania civilistov je spolu s popravami rukojemníkov a masakrami ďalšou ukážkou barbarizmu týchto teroristov, ktorá oprávňuje k neúnavnému boju proti nim". Minister dodal, že Francúzsko sa však nebojí, pretože je pripravené ich hrozbám čeliť.

 

Islamský štát vyzval v pondelok svojich nasledovníkov, aby útočili na občanov USA, Francúzska, Kanady, Austrálie a ďalších krajín, ktoré sa pridajú k ich koalícii. Hovorca militantov Abú Muhammad al-Adnání povedal, že pôjde o poslednú akciu "križiakov". "Bude rozbitá a porazená tak, ako všetky vaše predchádzajúce akcie," povedal al-Adnání v audionahrávke zverejnenej na internete. Dodal tiež, že americký prezident Barack Obama opakuje chyby svojho predchodcu Georgea W. Busha. "Ak vám Obama sľúbil porazenie Islamského štátu, tak klame ako Bush pred ním". 

 

Islamský štát je odštiepenecká skupina al-Kájdy ovládajúca územia v Sýrii a na severe Iraku. Francúzsko spolu so Spojenými štátmi už uskutočňuje proti džihádistom letecké útoky v Iraku, ochotu podporiť ich deklarovali aj viaceré ďalšie krajiny vrátane arabských.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies