Írski poslanci parlamentu hlasovali za legalizáciu interrupcií

NETKY.SK • 12 Júl 2013, 08:08 • 2 min
Írski poslanci parlamentu hlasovali za legalizáciu interrupcií

DUBLIN - Poslanci írskeho parlamentu dnes prvýkrát hlasovali za legalizáciu umelého prerušenia tehotenstva v prípade ohrozenia života matky po niekoľkých mesiacoch debát v tejto prísne katolíckej krajine. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Dolná komora írskeho parlamentu v pomere 127 - 31 schválila návrh po niekoľkohodinovej debate. Horná komora, ktorá má obmedzené právomoci a dominuje v nej stredopravá strana Fine Gael írskeho premiéra Endu Kennyho, podľa očakávania návrh zákona formálne schváli, píše Reuters.

Ministri írskej vlády odsúhlasili začiatkom mája návrh zákona o ochrane života počas gravidity, ktorý povoľuje vykonanie interrupcie v prípade ohrozenia života matky, čo zahŕňa aj matkine samovražedné sklony.

Bezprostredným impulzom k legislatívnej zmene bola vlaňajšia smrť ženy, ktorá zomrela počas komplikovaného spontánneho potratu po tom, čo lekári odmietli jej opakované žiadosti o interrupciu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies