VIDEO: Utečenecká dráma v Bratislave. Policajti museli strieľať!

NETKY.SK • 30 September 2021, 13:03 • 2 min
VIDEO: Utečenecká dráma v Bratislave. Policajti museli strieľať!

BRATISLAVA - Vodič nákladného auta, v ktorom sa nachádzali migranti, chcel utiecť cez pole. Osud zadržaných ľudí má v rukách cudzinecká polícia.

slovakia

left justify in out

Bratislavskí policajti našli vo štvrtok v priestoroch nákladného vozidla 28 migrantov. Vodič kamióna najskôr nereagoval na výzvy a zastavil až po použití varovných výstrelov, pričom sa dal na útek. Napokon ho zadržali a predviedli na policajné oddelenie. Bratislavská krajská polícia o tom informovala na sociálnej sieti.

 

 

Nákladné vozidlo prišlo vo štvrtok pred 11:.00 na územie Slovenska po tom, ako vodič ignoroval výzvy na zastavenie. "Viaceré hliadky Policajného zboru sa snažili toto vozidlo zastaviť, pričom vodič riskantnou jazdou po diaľnici D2 pokračoval v smere do Českej republiky. Z diaľnice vodič zišiel v smere do mestskej časti Lamač a pokračoval cez Záhorskú Bystricu," spresnila polícia.

 

Prečítajte si tiež: Orbán a Babiš kritizujú EÚ kvôli migrantom. Skontrolovali zabezpečenie hraníc

 

Policajti mimo zastavaného územia v smere na automobilový závod použili služobnú zbraň a vystrelili niekoľko varovných výstrelov. "Vodič s nákladným vozidlom následne zastavil a dal sa na útek v smere do poľa, kde bol hliadkami Policajného zboru obmedzený na osobnej slobode. Policajti následne v nákladnom priestore vozidla našli 28 migrantov. Tí budú odovzdaní cudzineckej polícii na vykonanie ďalších potrebných úkonov," podotkli policajti.

 

img

 

O migrantoch v Európe sa v stredu zhováral aj český premiér Andrej Babiš s maďarských premiérom Viktorom Orbánom. Orbán opakovane varoval pred ďalšou migračnou vlnou, najmä smerom z Afganistanu. Zdôraznil, že Maďarsko na svojich južných hraniciach bráni nielen seba, ale aj Českú republiku a celú Európu, preto požiadal Babiša o vyslanie 50 vojakov či policajtov na pomoc pri ochrane maďarsko-srbských hraníc.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies