Iránsky klub oslavoval majstrovský titul, ktorý nezískal

NETKY.SK • 19 Máj 2015, 15:14 • 2 min
Iránsky klub oslavoval majstrovský titul, ktorý nezískal

TEHERÁN - Najvyššia iránska futbalová súťaž Pro League mala netradičné vyvrcholenie. Pred piatkovým posledným kolom viedlo ligu mužstvo Traktor Sazi Tabriz F.C. zásluhou lepšieho skóre pred tímom Naft Teherán. Tretí Sepahan F.C. mal jednobodové manko na vedúce duo, ktoré sa v poslednom kole stretlo v priamom súboji.

slovakia

left justify in out

Domáci Traktor, ktorý založil miestny výrobca traktorov, viedol po hodine hry 3:1 a bol na najlepšej ceste k zisku premiérového iránskeho titulu v klubovej histórii. Následne však dostal červenú kartu skúsený Andranik Tejmurian a hostia v záverečnej štvrťhodine vyrovnali na 3:3.

 

Po konečnom hvizde vybuchlo 90 000 priaznivcov na tribúnach nefalšovanou radosťou, hráči a tréneri oslavovali s fanúšikmi. Pozabudli však na to, že aj Sepahan mohol ešte zamiešať karty v boji o titul. Rival napokon zvíťazil nad Saipou 2:0 a o jediný bod predstihol oboch konkurentov.

 

Keď sa informácia o titule Sepahanu dostala k hráčom a fanúšikom na štadióne Yadegar-e-Emam v meste Tabriz, radosť sa zmenila na zúrivosť. Až neskôr vyšlo najavo, že mylnú informáciu vypustili zámerne.
 

"Stalo sa niečo neuveriteľné. Pozerali sme súbežne hraný zápas Sepahanu v šatni, ale v 87. min došlo k výpadku televízie, rozhlasu a mobilnej siete. Nebolo možné nadviazať kontakt. Zakrátko k nám dorazila informácia, že zápas Sepahanu so Saipou sa skončil remízou 2:2," vyhlásil riaditeľ Naftu Teherán Mansour Ghanbarzadeh.

 

Ako informoval poľský portál sport.pl, správcovia štadióna v Tabrize usúdili, že bude lepšie vyhlásiť zisk titulu pre Traktor Sazi a predísť nepokojom. Na tribúnach sa totiž v tom čase nachádzalo o 10 000 ľudí viac ako je oficiálna kapacita.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies