Iracké sily vytlačili militantov zo 70 percent územia mesta Tal Afar

NETKY.SK • 26 August 2017, 13:26 • 2 min
Iracké sily vytlačili militantov zo 70 percent územia mesta Tal Afar

BAGDAD - Iracké sily vytlačili militantov tzv. Islamského štátu (IS) zo 70 percent územia mesta Tal Afar, oznámil dnes v Bagdade iracký minister zahraničných vecí Ibráhím Džaafarí.

slovakia

left justify in out

"Ak Boh dá, zvyšok mesta bude oslobodený už čoskoro," uviedol Džaafarí na spoločnej tlačovej konferencii so šéfom francúzskej diplomacie Jeanom-Yvesom Le Drianom a francúzskou ministerkou obrany Florence Parlyovou.

 

Ako pripomenula agentúra Reuters, pozemná vojenská ofenzíva na Tal Afar, ktorý leží na severozápade Iraku, sa začala 20. augusta.

Podľa vyjadrenia brigádneho generála Hajdara Fadhíla z irackých špeciálnych síl poskytuje Američanmi vedená koalícia vzdušnú podporu irackým jednotkám pri prenikaní do centra mesta.

 

Mesto Tal Afar a jeho okolie je jedným z posledných útočísk IS v Iraku po tom, čo vládne sily v júli dobyli Mósul, druhé najväčšie mesto v krajine.

 

Tal Afar, ktorý sa nachádza 150 kilometrov východne od sýrskych hraníc, má strategickú polohu, keďže ním prechádza dôležitá cesta, donedávna slúžiaca ako zásobovacia trasa pre IS.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies