iOS 14 má pre nás jednu z najväčších zmien dizajnu za posledné roky

NETKY.SK • 26 Február 2020, 23:31 • 2 min
iOS 14 má pre nás jednu z najväčších zmien dizajnu za posledné roky

Aj keď spočiatku išlo o jednu z technicky horšie zvládnutých aktualizácií, časom ju vývojári zdokonalil a okamžite sa presunuli k vývoju najnovšej verzie.

slovakia

left justify in out

Na Twitteri sa objavili zábery, kde operačný systém iOS 14 mení zásadnú dizajnovú zmenu týkajúcu sa Multitaskingového panelu.

 

Operačné systémy iPhonov prešli za posledné roky mnohými zmenami, no a vyzerá to tak, že kalifornský gigant nepoľaví ani v najbližších mesiacoch. Uniknuté informácie ukazujú vývojársku verziu iOS 14, ktorá ponúkne nový stupeň interakcie v oblasti multitaskingu.

 

O čo ide?

Okno, kde si budeme môcť prepínať medzi aktívnymi aplikáciami, respektíve vypínať podľa uniknutého videa prevezme na seba podobu známu z iPadov.

 

Prepínanie aplikácie teraz prebieha na vodorovnom paneli, kde vidíš obsah zobrazovaný len na jednej, maximálne dvoch aplikáciách zároveň.

 

 

Nový vzhľad, pripomínajúci mriežku, kde si budeš môcť vyberať až medzi štyrmi aplikáciami, sa pravdepodobne odhalí s príchodom iOS 14. Takého ohlásenia sa však nedočkáme skôr ako v júni, kedy Apple už tradične predvádza nové nápady na Worldwide Developers Conference (WWDC).

 

Zákzníci čakajú

Na novinku vo vývojárskej verzii upozornil etablovaný užívateľ Ben Geskin, ktorý má za sebou už patričnú minulosť s únikmi Applu. Geskin nás uisťuje, že nejde o žiadny podvrh vykonštruovaný jailbreak zariadenia, ale o riadnu funkcionalitu vývojárskej verzie iOS 14. Na záberoch tiež ukazuje prepínač medzi jednotlivými možnosťami multitaskingového panelu.

 

Či si iOS 14 prevezme niekoľko funkcionalít z iPadOS, je skôr sporné. Fanúšikovia Apple produktov by totiž už niekoľko rokov radi videli rozdelenie obrazovky, ktoré je na Androide dostupné dlhú dobu. Zobrazovanie viacerých aplikácií zároveň dokáže už aj iPad, a preto táto dizajnová zmena multitaskingu naznačuje možnosť implementácie niekoľkých funkcionalít práve od operačného systému z tabletov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona