Premiér SR: Krajčí neodchádza z postu ministra preto, že by zlyhal

NETKY.SK • 12 Marec 2021, 19:06 • 2 min
Premiér SR: Krajčí neodchádza z postu ministra preto, že by zlyhal

BRATISLAVA - Marek Krajčí (OĽaNO) z postu ministra zdravotníctva neodchádza ako človek, ktorý zlyhal, bol spojený s korupciou či okrádaním chorých.

slovakia

left justify in out

Premiér Igor Matovič (OĽaNO) to povedal po tom, čo Krajčí dnes odovzdal prezidentke SR Zuzane Čaputovej svoju demisiu. Krajčí podľa neho odchádza ako osoba, ktorá každým jedným svojim krokom a rozhodnutím úzkostlivo chránila zdravie a životy ľudí.

 

Prezidentka prijala Krajčího demisiu. Kto povedie rezort?


"Keby sme sa všetci správali tak, ako nám Krajčí odporúčal, situácia na Slovensku by bola zásadne lepšia," povedal Matovič. Konštatoval, že exminister sa pri riešení pandémie pustil aj do boja s mafiou, ktorá dlhé roky systematicky rozkrádala verejné zdroje v slovenskom zdravotníctve.

 

Reagoval aj minister financií 
"Odchod Mareka Krajčího si koaličné strany Za ľudí a Sloboda a Solidarita dali ako jedinú podmienku pre pokračovanie koalície. Touto chvíľou považujeme túto dohodu za splnenú a veríme, že už si nikto nebude klásť žiadne ďalšie podmienky," uviedol minister financií a dočasný minister zdravotníctva Eduard Herger (OĽaNO).

 

 

Doplnil, že by mali všetci spoločne niesť zodpovednosť za krajinu a v plnom prúde sa vrátiť k práci. Tiež sa ospravedlnil, ak sa niekoho ich tlačová beseda z 11. marca dotkla, no podotkol, že len povedali to, čo cítili.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies