Inter prehral s Gaziantepom 62:79, Urban: Boli kvalitnejší

NETKY.SK • 19 November 2015, 07:35 • 2 min
Inter prehral s Gaziantepom 62:79, Urban: Boli kvalitnejší

BRATISALVA - Basketbalisti BK Inter Bratislava prehrali v stredajšom zápase Európskeho pohára FIBA s tureckým Royalom Hali Gaziantep vysoko 62:79. "Žlto-čierni" zaznamenali v M-skupine tretiu prehru zo štyroch zápasov a v tabuľke im patrí štvrtá priečka.

slovakia

left justify in out

V najbližšom stretnutí sa Inter predstaví v utorok 24. novembra na palubovke poľského Slasku Vroclav.

 

Európsky pohár FIBA - M-skupina - 4. kolo:

BK Inter Bratislava - Royal Hali Gaziantep 62:79 (28:40)

Najviac bodov: M. Rančík 15, R. Rančík 12, Miloševič 9 - Rautins 21, Calloway 13, King a Stone po 10

štvrtiny: 17:15, 11:25, 17:21, 17:18

 

Inter nastúpil po prvý raz pod vedením nového trénera Ľubomíra Urbana, ktorý v pondelok nahradil Srba Branka Maksimoviča. Jeho náprotivkom na lavičke tureckého mužstva bol Jure Zdovc, majster sveta z MS 1990 ako hráč Juhoslávie a súčasný kormidelník slovinskej reprezentácie. Bývalý výborný rozohrávač priviedol do Bratislavy mužstvo s kvalitnými americkými i balkánskymi legionármi a najmä preto boli hostia favoritmi.

 

Inter sa však súpera zvučného mena nezľakol a v úvode mu bol viac ako vyrovnaným súperom. Domáci viedli po väčšinu prvej štvrtiny a úvodné dejstvo napokon vyhrali 17:15. Duel na Pasienkoch bol vyrovnaný len do stavu 24:24. Následne Gaziantep zaznamenal sedembodovú sériu, po ktorej už ani raz neprehrával. Interistom robila problémy rýchla kombinačná hra súpera, ku ktorej Royal pridal aj presnú trojkovú streľbu. V polčase bolo o 12 (28:40), v 22. minúte 30:45 a o päť minút neskôr po koši Kinga narástol náskok hostí na rozdiel 20 bodov. V záverečnej časti hry sa duel už len dohrával, kvalitnejší hostia bez problémov dotiahli duel do víťazného konca a napokon triumfovali 79:62. V M-skupine dosiahli tretí triumf a usadili sa na jej čele.

 

hlasy po zápase:

Ľubomír Urban, tréner Interu: "Ja predpokladám, že spôsob hry súpera, ktorý hrá v kvalitnejšej súťaži ako je slovenská extraliga, spôsobil to, že sme síce udržali prvú štvrtinu vo vysokom tempe, ale potom sme sa dostali do problémov. To, že nebudeme stíhať fyzicky, bola len otázka času. Potom sa náskok vykreoval až na 20 bodov. V závere sme zabojovali, aby sme prehru aspoň zmiernili, čo sa nám podarilo. Oceňujem úsilie hráčov ísť do toho naplno a vyrovnať sa súperovi na každom poste."

 

Jure Zdovc, tréner Gaziantepu: "Stretnutia som sa obával, pretože Inter má kvalitné ofenzívne mužstvo. Potvrdil to najmä v úvodnej štvrtine. V tej druhej sme mali šťastie, že súperovi nepadlo veľa otvorených striel. Po zmene strán sme zlepšili obranu, čo bolo dnes rozhodujúce. Víťazstvo nás teší, v tejto súťaži chceme ísť čo najďalej."

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies