Infantinovo ďalšie nóvum: Spoluorganizácia viacerých štátov na MS vo futbale

NETKY.SK • 6 Október 2016, 14:30 • 2 min
Infantinovo ďalšie nóvum: Spoluorganizácia viacerých štátov na MS vo futbale

PARÍŽ - Prezident Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Gianni Infantino v pondelok verejne zauvažoval o rozšírení počtu účastníkov MS z 32 na 48 s platnosťou od roku 2026, teraz k tomu v rozhovore pre agentúru AFP, z ktorého priniesol výňatky napríklad Eurosport, pridal ideu častejšie siahať po viacerých krajinách organizujúcich šampionát.

slovakia

left justify in out

"Je len málo štátov, ktoré si môžu dovoliť samostatne usporiadať toto gigantické podujatie," povedal Infantino. V roku 2002 sa MS konali v Kórejskej republike a Japonsku.

Švajčiar s talianskym pasom Infantino z pozície generálneho sekretára Európskej futbalovej únie (UEFA) bol pri spoločných ME 2008 v Rakúsku a Švajčiarsku a 2012 v Poľsku a na Ukrajine: "Zhodne to bolo úspešné. Uvidíme, aké poznatky prinesie kontinentálny šampionát 2020 až v 13 krajinách."

O Infantinovom návrhu na výrazné rozšírenie počtu aktérov MS bude Rada FIFA diskutovať 13. a 14. októbra v Zürichu, podľa funkcionára však rozhodnutie padne najskôr v roku 2017. Infantino vo februári pred voľbou prezidenta FIFA hovoril o 40 krajinách. Osem ich pridal v prejave v kolumbijskej Bogote, kde vystúpil na akademickej pôde miestnej univerzity.
 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies