Ignoruje Matovič prezidentku Zuzanu Čaputovú? Hlava štátu sa zastala Richarda Sulíka

NETKY.SK • 19 Január 2021, 9:54 • 2 min
Ignoruje Matovič prezidentku Zuzanu Čaputovú? Hlava štátu sa zastala Richarda Sulíka

BRATISLAVA - Prezidentka SR Zuzana Čaputová skritizovala vládu za nevydarenú komunikáciu a riadenia pandémie. Tvrdí, že riešenie koronakrízy by sme mali prenechať na odborníkov.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Hlava štátu Zuzana Čaputová v relácii RTVS o 5 minút 12 zdôraznila, že epidemiologická situácia na Slovensku je veľmi vážna, preto by sa mali členovia vlády sústrediť na to, aby krajinu vyviedli z koronakrízy nevyčerpávali sa zbytočnými osobnými spormi.

 

Vláda by sa mala sústrediť na boj s pandémiou

Zdôraznila, že Slovensko sa zaradilo medzi krajiny s najvyššou úmrtnosťou na ochorenie COVID-19, preto by bolo na mieste počúvať a riadiť sa názormi vedcov a odborníkov.

 

Prezidentku tiež mrzí, že vláda nezlepšila svoju komunikáciu voči verejnosti ani riadenie pandémie.   

 

„Riešenie padnemickej krízy je výsostne odborná vec. Hlas vedcov musí mať prednosť. Treba ich počúvať skôr, ako na poslednú chvíľu,“ zdôraznila prezidentka.

 

Súvisiaci článok: Matovič sa koaličným partnerom vyhrážal povalením vlády, ak nepodporia jeho návrh prezentovaný na Facebooku

 

Matovič s prezidentkou nekomunikuje

Zuzana Čaputová sa tiež vyjadrila k tomu, aká nálada panuje medzi Prezidentským palácom a premiérom Igorom Matovičom. Tvrdí, že jednoznačne by to napätím neoznačila, prezradila však, že predseda vlády s ňou najnovšie nekomunikujeneodpovedá na sms správy.

 

img

 

„Má odo mňa tri SMS-ky, na ktoré nereaguje. Môže to však byť aj tým, že bol chorý,“ odľahčila Zuzana Čaputová.

 

Prečítajte si tiež: Sulík sa rozhodol ukončiť mlčanie. Vyjadrenia premiéra považuje za ohováranie

 

Sulík nemôže za obete koronavírusu

Prezidentka okomentovala aj obvinenia, ktoré vzniesol Matovič voči svojmu koaličnému partnerovi Richardovi Sulíkovi, že je zodpovedný za 4300 ľudí, ktorí podľahli koronavírusu.

 

Dôvodom malo byť, že ministerstvo hospodárstva nenakúpilo milióny antigénových testov pred Vianocami, ktoré mali byť použité v rámci celoplošného testovania pred sviatkami.

 

img

 

„Ak premiér stojí pred tabuľou a tvrdí, že člen jeho vlády spôsobil toľko úmrtí, je to pre mňa priznanie v priamom prenose a treba ho sebareflektovať. Ja si nemyslím, že Richard Sulík spôsobil 4300 úmrtí, ale ak je nálada v spoločnosti na bode nula, ako sa takéto vyjadrenia majú počúvať ľuďom, ktorým umrel príbuzný?“ zareagovala hlava štátu.

 

Prezidentka neodsúdila celoplošné testovanie, ktoré presadzuje premiér. Myslí si však, že je nevyhnutné nájsť tú správnu cestubalans, ako opätovne zorganizovať takúto náročnú logistickú akciu.

 

Podľa nej dokážeme zraziť počty nakazených iba kombináciou troch opatrení, testovaním, lockdownom a očkovaním.

 

Mohlo by vás zaujímať: Minister zdravotníctva Marek Krajčí pohrozil jeho odchodom



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona