Iga Swiateková bude súperka Karolíny Muchovej vo finále dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros

NETKY.SK • 9 Jún 2023, 08:50 • 2 min
Iga Swiateková bude súperka Karolíny Muchovej vo finále dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros

PARÍŽ - Poľská tenistka Iga Swiateková bude v sobotu súperka Češky Karolíny Muchovej vo finále ženskej dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros.

slovakia

left justify in out

Poľská tenistka Iga Swiateková bude v sobotu súperka Češky Karolíny Muchovej vo finále ženskej dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros. Najvyššie nasadená obhajkyňa titulu zdolala v druhom parížskom semifinále štrnástku "pavúka" Brazílčanku Beatriz Haddadovú Maiovú 6:2, 7:6 (7). Aj po skončení antukového vrcholu sezóny si udrží post svetovej jednotky.

 

img

Poľská tenistka Iga Swiateková sa teší po výhre nad Brazílčankou Beatriz Haddadovou Maiovou

 

Haddadová Maiová začala svoje prvé grandslamové semifinále odvážne a v úvodnom geme čistou hrou zobrala Swiatekoej podanie. Poľka však bleskovo kontrovala rebrejkom, za stavu 3:2 opäť prelomila Brazílčankin servis a prvý set dotiahla do úspešného konca. Swiateková dokázala Haddadovvú Maiovú pretlačiť v dlhých výmenách a robila menej nevynútených chýb. Brazílčanka mala v nohách dva náročné trojsetové zápasy, napriek tomu sa v úvode druhého dejstva zmobilizovala a odskočila Swiatekovej na 3:1. Poľka však otočila na 4:3 a o osude setu rozhodol tajbrejk. V ňom nevyužila Haddadová Maiová vedenie 5:3, za stavu 6:5 nepremenila setbal a v koncovke slávila úspech Swiateková. Poľka odplatila Brazílčanke vlaňajšiu prehru z turnaja WTA v Toronte.

 

Ženy - dvojhra - semifinále: Iga Swiateková (Poľ.-1) - Beatriz Haddadová Maiová (Braz.-14) 6:2, 7:6 (7).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies