Cibula Fest vylepšuje areál, ponúkne známych českých a slovenských interpretov

NETKY.SK • 7 Júl 2019, 13:1 • 2 min
Cibula Fest vylepšuje areál, ponúkne známych českých a slovenských interpretov

BRATISLAVA - Už desať rokov sa najväčší česko-slovenský multižánrový festival Cibula Fest koná v pohraničnom pásme medzi Českom a Slovenskom na letisku v Holíči.

slovakia

left justify in out

Bude to tak aj tento rok v termíne 18. – 21. júla. Pravidelných návštevníkov čaká veľké prekvapenie. Organizátori sa rozhodli kompletne zmeniť dispozíciu areálu a z pôvodného usporiadania nezostal "kameň na kameni". Navyše pribudnú nové voľnočasové aktivity, bezplatné stanové mestečko s minimarketom a nonstop barom aj mnoho ďalších noviniek. TASR o tom informoval PR manažér Dodo Mikláš.

 

Obľúbený festival na Záhorí kompletne zmení svoj šat. V rámci hudobného programu sa festival vracia späť ku koreňom, keď na ňom vystúpili výlučne českí a slovenskí interpreti, no program je o to atraktívnejší. Jediný koncert na Slovensku v tomto roku tam odohrá kapela Kryštof, prvýkrát na hlavnom pódiu vystúpi Kali, ktorý síce v minulosti na Cibula Feste účinkoval, no v menšej Cool aréne. Nebudú chýbať kapely Iné Kafe či Polemic, Peter Nagy, Dalibor Janda, Gladiator, Mandrage či Bijouterrier. Veľké finále bude v sobotu (20. 7.) o polnoci, keď vystúpi Queenie, jedna z najlepších svetových performance kapiel s hitmi legendárnej skupiny Queen.

 

Festival svojím zložením láka všetky generácie. Pre tú mladšiu bude pripravená rokmi osvedčená Cool aréna, zameraná pre hiphop a reggae. Pre vyznávačov tvrdšej rockovej hudby to budú Rock stage a Moto zóna, kde nájdu svoje miesto najmä motorkári z celého Slovenska.

 

Oproti minulým ročníkom sa mení hlavne rozloženie areálu. "Bude situovaný o niekoľko desiatok metrov ďalej a všetky pódiá a zóny budú otočené inak, ako boli doteraz návštevníci zvyknutí. Stanové mestečko sa stane súčasťou areálu a bude bezplatné," predstavil pre médiá hlavné zmeny organizátor festivalu Vladimír Chrenka. Okrem toho budú k dispozícii dve parkoviská, samostatný kemp pre motorkárov a nový QR systém pre identifikačné pásky.

 

Festival si za roky svojej existencie získal tisíce pravidelných návštevníkov a zmeny v organizácii sú krokom, ktorý ho má ešte viac sprofesionalizovať.

 

„Chceme sa úrovňou vyrovnať alebo aspoň čo najviac priblížiť k renomovaným svetovým festivalom. Hudobný program už dlhodobo spĺňa najvyššie štandardy. Tento rok sme sa rozhodli ísť opäť cestou českých a slovenských interpretov a zamerali sme sa na komfort pre našich návštevníkov. V stanovom mestečku, ktoré je bezplatné, budú mať k dispozícii 24-hodinový bar, obchod i bufet s raňajkami, luxusné sprchy, suché toalety, umývadlá, cisternu s pitnou vodou, boxy na uschovávanie cenností i sektor na nabíjanie mobilov. Celý areál i stanový tábor bude pokrytý wifi sieťou. V rámci voľnočasových aktivít sme pripravili Fun zónu, kde sa budú môcť zabaviť pri rôznych zábavných atrakciách, a taktiež sa v horúcich letných dňoch schladiť na obrej vodnej šmykľavke či pri vodnom futbale,“ dodal Chrenka.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona