Miroslav Kollár kandiduje na šéfa strany Spolu!

NETKY.SK • 14 September 2021, 08:41 • 2 min
Miroslav Kollár kandiduje na šéfa strany Spolu!

BRATISLAVA - Na šéfa strany chce opätovne kandidovať Juraj Hipš, ktorý plánuje spojenie s Progresívnym Slovenskom (PS).

slovakia

left justify in out

Nezaradený poslanec Národnej rady (NR) SR Miroslav Kollár bude kandidovať na predsedu mimoparlamentnej strany Spolu. Prešiel do nej po svojom odchode zo strany Za ľudí. Prekvapil ho náhly postoj, že jedinou šancou pre stranu Spolu je spojenie s mimoparlamentným Progresívnym Slovenskom (PS). O spájaní s PS hovorí Juraj Hipš, ktorý chce s touto víziou opätovne kandidovať na šéfa Spolu. Snem strany bude 25. septembra.

 

img

 

Kollár tvrdí, že sa rozhodol kandidovať na základe výzvy viac ako stovky členov strany, "pre ktorých dnes nie je opciou spojenie s Progresívnym Slovenskom". Dodal, že Hipš mu pred niekoľkými mesiacmi ako predseda Spolu ponúkol vstup do strany s tým, že rokovania s PS sa skončili a chce budovať širšiu alternatívu. "Preto mňa aj členov strany prekvapil náhly prázdninový obrat predsedu strany a postoj, že jediná šanca je okamžité spojenie s PS. Navyše, ak nie malá časť našich členov dnes vníma PS najmä cez aktuálne rámcovanie PS jeho predsedníčkou ako ľavicovej strany," povedal pre TASR Kollár.

 

Prečítajte si tiež: Babišovo hnutie ANO podozrievajú z vedenia nelegálnej kampane

 

"Aj ja vnímam potrebu spájania rozdrobených síl na politickej scéne, ale aj skúsenosť Za ľudí ukazuje, že sa treba spájať na podobnom hodnotovom základe". Ako dodal, s PS sa dá zhodnúť v "kultúrno-etických" otázkach. "Vnímam však pôvodnú DNA strany Spolu skôr ako nesocialistickú, neetatistickú občiansku demokraciu". Chce presadzovať spoluprácu s takto orientovanými politickými osobnosťami či stranami.

 

Rokovanie o spojení s PS 

 

PS a Spolu vytvorili rokovacie tímy, ktoré majú diskutovať o možnom spájaní. "Rokovacie tímy majú za sebou už dve stretnutia. Konajú sa konštruktívne a v priateľskom tóne s úprimnou snahou oboch strán  dohodnúť sa na hlbšej integrácii, aby sme ponúkli Slovensku jasnú alternatívu voči diletantskej vládnej koalícii a skorumpovanej opozícii," reagovala pre TASR predsedníčka PS Irena Bihariová.

 

Hipš takisto hovorí, že ide o konštruktívne a vecné rokovania. "Rešpektujem rozhodnutie každého člena strany uchádzať sa o volené pozície v strane," reagoval na Kollára. "Ja sa budem spolu s ďalšími osobnosťami strany uchádzať o podporu snemu strany Spolu s víziou spájania konštruktívnej, liberálnej opozície na Slovensku". 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies