Iba 16-ročný Šikyňa vicemajstrom SR v motokrose

NETKY.SK • 2 September 2014, 15:14 • 2 min
Iba 16-ročný Šikyňa vicemajstrom SR v motokrose

BECKOV - Iba 16-ročný Richard Šikyňa z tímu MX Slovakia obsadil na záverečných tohtoročných pretekoch medzinárodných majstrovstiev SR v motokrose v Beckove dvakrát 2. miesto a rovnaké umiestnenie mu patrilo aj na stupni víťazov.

slovakia

left justify in out

Okrem českého reprezentanta Milana Špičáka dokázal zdolať všetkých svojich oveľa starších konkurentov, pripísal si 44 bodov do celkového hodnotenia seriálu a v sezóne 2014 sa stal vicemajstrom Slovenskej republiky v triede MX2.
     

Posledné preteky medzinárodných MSR v tejto sezóne sa uskutočnili na dobre pripravenej rýchlej trati pod hradom Beckov. V seniorskej triede MX2 sa na týchto pretekoch zúčastnila aj dvojica pretekárov z tímu MX Slovakia, Richard Šikyňa (102) a Michal Novocký (74), obaja jazdiaci na motocykloch KTM 250 SXF. V prvej jazde sa darilo obom jazdcom, keď Šikyňa prešiel cieľom na 2. a Novocký na 3. mieste vo svojej kategórii. V druhej jazde Novockému neprialo šťastie, keď po páde musel svoje účinkovanie na pretekoch predčasne ukončiť. Najmladšiemu jazdcovi štartového poľa Richardovi Šikyňovi sa však podarilo vďaka svojej húževnatosti a bojovnosti zopakovať umiestnenie z prvej jazdy a tak po dvoch druhých miestach získal 44 bodov, čo mu vynieslo celkové 2. miesto. V konečnom hodnotení seriálu so ziskom 194 bodov obsadil za Tomášom Šimkom fantastickú 2. priečku.
     

"V kvalifikácii som obsadil 3. miesto v MX2. V prvej jazde som nemal dobrý štart, ale postupne som sa dostal až do vedenia. V polovici jazdy ma ale obehol Milan Špičák a nakoniec z toho bolo 2. miesto v cieli. V druhej jazde som mal podobný štart ako v prvej ale postupne som sa dostal na 2. miesto, na ktorom som aj prešiel cieľom," vrátil sa k pretekom Šikyňa.
     

"Víkend sme mali všetci v tíme veľmi náročný, keď sme sa v sobotu s Rišom zúčastnili ma českom juniorskom 'majstráku' v Horním Újezde a po nočnom presune na Slovensko sme v nedeľu absolvovali aj posledné tohtoročné preteky seriálu medzinárodných majstrovstiev Slovenska v Beckove. Tu sa k nám pridal po dlhšom výpadku z dôvodu zranenia aj Michal Novocký. Michal bol po nútenej prestávke pri chuti, čo dokázal 4. najrýchlejším časom v kvalifikácii a tiež 3. miestom v prvej jazde. V druhej išiel tiež veľmi dobre, ale zastavil ho pád a preteky nedokončil," uviedol v tlačovej správe zaslanej TASR Peter Kolek, manažér tímu MX Slovakia. K vystúpeniu Šikyňu v Beckove dodal: "Rišo aj napriek náročným sobotným pretekom v Čechách hneď v kvalifikácii ukázal 3. najlepším časom, že prišiel bojovať. Štarty mu síce veľmi nevyšli o to viac predviedol svoju silu počas oboch jázd, keď ich zvládol veľmi dobre. Dve 2. miesta mu vyniesli striebornú medailu a následne tiež titul vicemajstra Slovenska v triede MX2. Veľmi som mu to prial, lebo si to skutočne zaslúži. Musel si ho vydrieť v súbojoch s oveľa staršími jazdcami, keď som ho na začiatku sezóny nepustil medzi juniorov, ale musel aj s Michalom ísť medzi dospelákov. Celú sezónu odvádza úžasnú prácu, na nič sa nesťažuje, 'maká', koľko vládze. Za to si rozhodne zaslúži obdiv a uznanie. Moje rozhodne má na 100 percent."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies