Vďaka pandémii sa na svete objavil ďalší miliardár

NETKY.SK • 14 September 2020, 12:28 • 2 min
Vďaka pandémii sa na svete objavil ďalší miliardár

NEW YORK - Pandémia nového koronavírusu prinútila ľudí na dlhú dobu zabudnúť na fitnescentrá. Rastúci dopyt po domácich cvičebných pomôckach urobil zo zakladateľa spoločnosti na výrobu cvičných bicyklov miliardára.

slovakia

left justify in out

Fitness doma

Zakladateľ a CEO fitnesovej spoločnosti Peloton, John Foley, sa stal miliardárom. Podnikateľ si zbohatol počas pandémie COVID-19, ktorá viedla k prudkej popularite domácich športových potrieb.

 

Medzi hlavné produkty Peloton patrí stacionárny bicykel a bežecký pás, ktoré umožňujú používateľom vzdialene sa zúčastňovať na tréningoch vysielaných s fitnes štúdia spoločnosti a vedených slávnymi fitnes trénermi.

 

John Foley má za sebou dlhú históriu cyklistiky. V roku 2013 založil startup Peloton, ktorý mal ľuďom pomôcť športovať z pohodlia domova. Prvé investície zhromaždené na serveri Kickstarter boli iba 307 tisíc dolárov.

 

 

Podnikateľ vkladal do Pelotona veľké nádeje. Porovnal svoju spoločnosť s Apple z pohľadu vývoju softvéru. Investori však jeho nápadu neverili.

 

Obavy investorov

Peloton prvýkrát vstupil na burzu a ponúkol svoje akcie širokej verejnosti na jeseň 2019. V tom čase sa veľa investorov obávalo, že o drahé domáce vybavenie spoločnosti nebude veľký dopyt - jej štandardný rotoped stojí takmer 2 tisíc dolárov.

 

Na konci minulého roka sa akcie firmy prepadli o 10% po tom, čo Peloton spustil reklamu, ktorú mnohí považovali za sexistickú. Vo videonahrávke žena ukazuje partnerovi svoj videodeník, kde sa neustále venuje športu. Mnohí sa rozhodli, že video podporuje nadmerný tlak na ženy z dôvodu ich hmotnosti.

 

Dopyt kvôli pandemie

Ale v situácii, keď svet čelí pandémii koronavírusu, stali sa výrobky spoločnosti Peloton veľmi žiadané. Telocvične a fitnescentrá sa zatvorili a trh domácich športových výrobkov zažil boom.

 

img

 

Pandémia prinútila ľudí masívne nakupovať fitnes pomôcky na cvičenie doma. Číslo predplatiteľov spoločnosti Peloton dosiahlo v poslednom štvrťroku 1,09 milióna, čo na začiatku roku bolo len 712 tisíc.

 

Od polovice marca akcie spoločnosti stúpli o 350% a majetok Foley podľa agentúry Bloomberg dosiahol 1,2 miliardy dolárov, čo je zhruba 1 miliarda eur.

 

Peloton očakáva, že vo fiškálnom roku 2021 vygeneruje tržby 3,65 miliárd dolárov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ann M
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies