I. Gašparovič rokoval v Jakarte s indonézskym prezidentom

NETKY.SK • 10 Október 2011, 23:23 • 2 min
I. Gašparovič rokoval v Jakarte s indonézskym prezidentom

I. Gašparovič rokoval v Jakarte s indonézskym prezidentom

slovakia

left justify in out

img

Prezident SR Ivan Gašparovič začal oficiálnu návštevu v Indonézskej republike v prezidentskom paláci Istana Merdeka v Jakarte, kde sa stretol s prezidentom Susilom Bambangom Yudhoyonom. TASR o tom informoval hovorca prezidenta Marek Trubač.
Gašparovič v diskusii s indonézskym prezidentom zdôraznil, že SR považuje Indonéziu za významnú krajinu v regióne juhovýchodnej Ázie s vysokou autoritou na medzinárodnej scéne a rastúcim hospodárskym potenciálom. 
Historicky prvá štátna návšteva slovenského prezidenta v Indonézii bude podľa Ivana Gašparoviča jednoznačným signálom na prehĺbenie spolupráce vo všetkých oblastiach. "Veľmi ma teší, že so mnou sem prišla aj veľká delegácia podnikateľov, ktorá prispeje k dynamizácii spolupráci v oblasti ekonomiky," uviedol slovenský prezident. 
Od leta 2009 sa uskutočnili už štyri slovensko-indonézske biznis fóra. V ostatných rokoch je vzájomná obchodná bilancia v prospech indonézskej strany a to podľa Gašparoviča nemožno považovať za uspokojivý stav.
"Ako perspektívne vidíme možnosti spolupráce v jadrovej energetike a slovenského exportu vojenskej techniky do Indonézie. Veríme aj v účasť našich podnikov pri výstavbe cementární a zariadení na úpravu vôd a odpadov," konštatoval Ivan Gašparovič.
Prezident Susilo Bambang Yudhoyono sa vyslovil za silnejšiu spoluprácu v oblasti ekonomiky, poľnohospodárstva a potravinovej bezpečnosti. Možnosti vidí aj na spoluprácu v oblasti cestovného ruchu a turizmu. Za jednu z priorít označil intenzívnejšiu spoluprácu vysokých škôl a univerzít a vedeckých inštitúcií.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies