Podľa Cigánikovej je súčasná vláda plne funkčná. Opozícia už hovorí o predčasných voľbách

NETKY.SK • 16 Január 2021, 14:33 • 2 min
Podľa Cigánikovej je súčasná vláda plne funkčná. Opozícia už hovorí o predčasných voľbách

BRATISLAVA - Vláda aj koalícia funguje. V diskusnej relácii RTVS Sobotné dialógy to uviedla predsedníčka Výboru Národnej rady SR (NR SR) pre zdravotníctvo Jana Bittó Cigániková (SaS).

slovakia

left justify in out

Rozdielne názory 

Dodala, že aj keď čakala na začiatok relácie, tak si písali "okolo uznesenia vlády, ktoré má byť dnes prijaté". Nezaradený poslanec parlamentu a podpredseda strany Hlas - sociálna demokracia (Hlas-SD) Richard Raši naopak tvrdí, že vláda sa nevie dohodnúť na opatreniach a tiež rokuje o opatreniach, ktoré nie sú zverejnené. Riešením sú podľa neho predčasné voľby.

 

img


Bittó Cigániková povedala, že strana Sloboda a Solidarita (SaS) nie je tá, ktorá hneď uteká z bojiska. "Naším odchodom by sa Slovensko ani koalícia nezlepšila," povedala s tým, že prispievajú odbornými názormi a vlastnými riešeniami. Vláda má podľa nej okrem negatív aj pozitíva. Tie vidí v tom, že spravodlivosť má voľné ruky.

 

Kritika od Rašiho 

Raši sa vyjadril aj ku konfliktu premiéra a ministra hospodárstva Richarda Sulíka (SaS), ktorý podľa neho paralyzuje štát. "Premiér bojuje so svojím podpredsedom a neprijímajú sa opatrenia, ktoré majú zachraňovať životy," podotkol a dodal, že pre Matoviča je Sulík väčší problém, ako zdravie a životy občanov.

 

img


Koaličná poslankyňa si je istá, že dnes bude prijaté uznesenie o ďalšom postupe v boji proti pandémii a o testovaní na koronavírus na najbližšie dni a týždne. "Som si istá, že prijmeme uznesenie, uvidíme do akej miery kto ustúpi," povedala s tým, že pôjde zrejme o kompromisné riešenie, "ale som si istá, že uznesenie o tom, ako budeme nasledujúce dni a týždne fungovať, prijmeme."

 

img

 

Pozitívom celoplošného testovania je podľa nej to, že "stiahne z obehu" ľudí, ktorí nevedeli, že sú pozitívni. Vidí však aj viaceré riziká, napríklad zhromažďovanie ľudí na jednom mieste.

 

Názor na očkovanie z radov opozície 
Raši upozornil, že pri čakaní v chladnom počasí na testovanie by mohli ľudia ochorieť. Rizikom je podľa neho aj možný výpadok zdravotníkov. Treba sa sústrediť na testovanie v regiónoch a fabrikách.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona