Celosvetový predaj tepelných čerpadiel dosiahol vlani rekordnú úroveň

NETKY.SK • 4 Apríl 2023, 17:30 • 2 min
Celosvetový predaj tepelných čerpadiel dosiahol vlani rekordnú úroveň

Paríž - Celosvetový predaj tepelných čerpadiel vlani vzrástol o 11 % a dosiahol rekordnú úroveň. Medzinárodná agentúra pre energetiku (IEA) v pondelok uviedla, že iba v Európe sa ich predali takmer tri milióny, čo je v porovnaní s predchádzajúcim rokom nárast až o 40 %.

slovakia

left justify in out

Trend príklonu k tepelným čerpadlám výrazne posilnila ruská invázia na Ukrajinu, keďže mnoho ľudí ich začalo preferovať vzhľadom na vysoké ceny energií. Celosvetovo tepelné čerpadlá zatiaľ pokrývajú približne 10 % spotreby tepla v budovách, pokiaľ sa používajú ako hlavné vykurovacie zariadenie. Ak by sa mali dosiahnuť všetky stanovené národné ciele v oblasti energetiky a klímy, museli by tepelné čerpadlá do roku 2030 pokryť takmer 20 % celosvetového dopytu po vykurovaní v budovách, uviedla IEA. TASR o tom informuje na základe správy agentúry DPA. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Peter Vince
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies