Hudobník Sting dostane cenu BMI Icon Award za hudobný prínos

NETKY.SK • 16 September 2016, 14:05 • 2 min
Hudobník Sting dostane cenu BMI Icon Award za hudobný prínos

BRATISLAVA - Anglickému hudobníkovi Stingovi odovzdajú BMI Icon Award za prínos do sveta hudby. Trofej si prevezme 10. októbra v rámci galavečera BMI London Awards, ktoré každoročne udeľuje organizácia na ochranu autorských práv Broadcast Music Inc (BMI). Informovali o tom portály BMI a britskej vysielacej spoločnosti BBC.

slovakia

left justify in out

"Sting je ikonou v tom najvýstižnejšom zmysle slova. Svojou tvorbou ovplyvňuje hudobných nadšencov z celého sveta už niekoľko generácií. Veľmi si vážime, že môžeme Stinga vymenovať za našu BMI ikonu, a to nielen za jeho piesne, ale aj pre hereckú, autorskú, aktivistickú a filantropickú činnosť,“ vyjadril sa Brandon Bakshi, výkonný riaditeľ BMI pre vzťahy s autormi a vydavateľmi pre Európu a Áziu, ktorý bude udeľovanie cien v Londýne moderovať. Na galavečere ocenia autorov a vydavateľov najlepších britských popových piesní za uplynulý rok. Vyberať budú takmer z 12 miliónov titulov.


Šesťdesiatštyriročný Sting sa tak zaradí k osobnostiam ako Ray Davies, Van Morrison, Sir Tim Rice či skupine Queen, ktorí si toto ocenenie prevzali v minulosti. „Moja hudobná kariéra je veľmi, veľmi dlhá. Ak by som to mal zhrnúť piatimi slovami, povedal by som: Hudba je mojou najväčšou odmenou,“ uviedol bývalý člen kapely Police, keď si v roku 2002 preberal Brit Award za mimoriadny prínos. Autor hitu Englishman in New York dosiaľ na celom svete predal vyše 100 miliónov kópií nahrávok.


Sting, vlastným menom Gordon Matthew Thomas Sumner, sa pohybuje na hudobnej scéne od začiatku 70. rokov minulého storočia. Spočiatku bol členom spomínanej kapely The Police, s ktorou má na konte päť albumov. V júni 1985 uviedol na trh prvú sólovku The Dream Of The Blue Turtles. Je členom Skladateľskej siene slávy, Rock'n'rollovej siene slávy a má i hviezdu na hollywoodskom Chodníku slávy.

 

Medzi jeho najväčšie sólové hity patria skladby ako Russians, Fragile, All This Time, If I Ever Lose My Faith in You, Englishman In New York, Fields Of Gold, Shape Of My Heart, When We Dance, Desert Rose (feat. Cheb Mami) či Brand New Day. S kapelou The Police nahral hity Roxanne, Message In A Bottle, Don't Stand So Close To Me, Every Little Thing She Does Is Magic alebo Every Breath You Take. Na konte má napríklad 16 cien Grammy, Zlatý Glóbus, Primetime Emmy či tri nominácie na Oscara. Stingov nový album s názvom 57th & 9th sa na pultoch predajní objaví 11. novembra.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies