Hudbu k filmu Sklenená izba zloží španielsky hudobný skladateľ Navarrete

NETKY.SK • 26 Júl 2018, 07:59 • 2 min
Hudbu k filmu Sklenená izba zloží španielsky hudobný skladateľ Navarrete

BRATISLAVA - Režisér Julius Ševčík v uplynulých dňoch ukončil nakrúcanie filmu Sklenená izba.

slovakia

left justify in out

Snímka podľa románu britského spisovateľa Simona Mawera je inšpirovaná dramatickými udalosťami 20. storočia i zrodom architektonického skvostu - brnianskej vily Tugendhat. V hlavných úlohách sa predstaví viacero zahraničných i domácich hviezd ako Carice van Houten, Hanna Alström, Claes Bang, Karel Roden a Karel Dobrý.

 

Film na motívy svetového bestselleru Glass room vyrozpráva osudy Liesel a Viktora Landauerových, ich priateľov, zamestnancov i architekta Von Abta. Príbeh rámuje vznik jednej z najoriginálnejších modernistických stavieb v Európe, "miesta veľkých milostných vzplanutí i životných zrád".

 

V hlavnej úlohe sa predstaví herečka Carice van Houten, známa zo seriálu Hra o tróny či z vojnovej drámy Valkýra, alebo snímky Paula Verhoevena Čierna kniha. Hannu Alström mohli slovenskí diváci vidieť v dvoch pokračovaniach akčnej komédie Kingsman. Ďalšiu ženskú rolu stvárni slovenská rodáčka Alexandra Borbély, ocenená Európskou filmovou cenou pre najlepšiu herečku roka 2017 za úlohu vo filme O tele a duši. Claes Bang je rovnako držiteľom Európskej filmovej ceny 2017 pre najlepšieho herca za film Štvorec, ocenenom Zlatou palmou na MFF v Cannes. Českých a slovenských hercov zastupujú v pripravovanom filme Karel Roden, Jana Plodková, Karel Drobný, Marián Mitaš, Zuzana Fialová a Martin Hofmann.

 

Strihačom Sklenenej izby bude poľský tvorca Jaroslaw Kaminski, ktorý sa podpísal pod strihom oscarovej snímky Ida i najnovším filmom Pawła Pawlikovského Studená vojna, oceneným na festivale v Cannes.

 

Hudbu k filmu zloží španielsky hudobný skladateľ Javier Navarrete, držiteľ oscarovej nominácie za hudbu k snímke Guillerma del Tora Faunov labyrint.

 

Sklenená izba vzniká v česko-slovenskej koprodukcii. Premiéra je naplánovaná na jar 2019

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies