Hrdinami senickej drámy s MTK Blackburn a Kalabiška

NETKY.SK • 13 Júl 2012, 07:16 • 2 min
Hrdinami senickej drámy s MTK Blackburn a Kalabiška

Hrdinami senickej drámy s MTK Blackburn a Kalabiška - Futbal Prvopolčasové futbalové trápenie vystriedala v druhom dejstve nefalšovaná dráma, po ktorej po výhre 2 1 nad MTK Budapešť oslávili postup do 2. predkola Európskej ligy 2012/2013 hráči FK Senica.

slovakia

left justify in out

img

Prvopolčasové futbalové trápenie vystriedala v druhom dejstve nefalšovaná dráma, po ktorej po výhre 2:1 nad MTK Budapešť oslávili postup do 2. predkola Európskej ligy 2012/2013 hráči FK Senica. Na domácom štadióne mohli zverenci českého trénera Zdenka Psotku prehrávať po prvej 45-minútovke aj 0:2, v druhej inkasovali ako prví, ale góly Rolanda Blackburna a Jana Kalabišku rozhodli o tom, že budúcu štvrtok vyzve Senicu minuloročné štvrťfinálové prekvapenie Ligy majstrov APOEL Nikózia z Cypru.
      MTK potvrdilo kombinačné schopnosti, dva góly mohol streliť ich krídelník Norbert Könyves, no tím kouča Józsefa Garamiho sa presadil až v 52. minúte po prísnej penalte kapitána Jozsefa Kantu. Senicu, ktorá nehrala v optimálnom zložení a v nedeľňajšej ligovej ouvertúre doma s Banskou Bystricou nastúpi možno až sedem nových hráčov, ale gól naštartoval. Výrazne jej tak ako aj v prvom zápase v Budapešti pomohlo vylúčenie hráča MTK. V dramatickom závere Záhoráci hnaní dopredu publikom ukázali charakter a duel otočili.
      V troch zápasoch, dvoch v EL a v jednom prípravnom, strelil do siete MTK 4 góly útočník Blackburn z Panamy. "Je to typ hráča, ktorý si vie nájsť priestor v pokutovom území. Je to hráč s čuchom na góly. Paradoxne, v obidvoch pohárových zápasoch som s jeho výkonnom spokojný nebol, pretože je schopný hrať v oveľa väčšom pohybe a uhrať viac lôpt. V oboch zápasoch mal prvé polčasy nevýrazné a nevyhrával súboje. Ale útočník je tam na to, aby dával góly, on ich dal a veľmi nám pomohol," zhodnotil po zápase výkon kanoniera Psotka. Zápas úplne podľa predstáv nevyšiel ani Kalabiškovi, ktorý sa nevyhol niekoľkým chybám, nakoniec sa ale práve on stal hrdinom okamihu: "Kalabiška to je príbeh. Mal zdravotné problémy pred sezónou, proti MTK hral na nezvyčajnom poste ľavého obrancu, mal špecifické úlohy. Dovolili sme mu viac útočiť a on sa odvďačil postupovým gólom," vysvetlil tréner FK. 
      Spokojný s postupom, menej už s predvedenou hrou bol aj kľúčový obranca Erich Brabec: "Asi nemôžeme byť spokojní s tým, že sme tento zápas nechali prísť až do takejto drámy. Paradoxne penalta nás nakopla a potom sme dominovali na ihrisku. MTK držalo dobre loptu a vedeli kombinovať. Keď stratili hráča, mohli sme hrať pressing a získavali sme lopty my. Našťastie to nakoniec Kali krásne trafil, aj keď tam na neho predtým z protiľahlej tribúny niečo párkrát zakričali, no im to najsprávnejšie vrátil."
      Solídnym aktívnym výkonom sa prezentoval aj stredopoliar Jaroslav Diviš, ktorý viackrát dobrými prihrávkami vyzval do šancí spoluhráčov. Desať minút pred koncom sa mohol stať mužom zápasu on, individuálne výborne sa pohral so súperovým obrancom, ale jeho prudkú strelu skvele zlikvidoval hosťujúci brankár Lajos Hegedüs. "Tú šancu by som si veľmi vyčítal. Gólman to však výborne chytil. Potom prišiel nákop, Rolando to predĺžil a Kali výborne trafil. Pomohlo nám vylúčenie ich hráča, no dokázali sme využiť ich chyby a streliť dva góly," uviedol Diviš a na margo súpera v 2. predkole z Nikózie, ktorý v minulej sezóne v LM vyradil bratislavský Slovan a naštartoval sa k spanilej jazde Európou, dodal: "Určite to bude ťažký súper, musíme sa na neho dobre pripraviť. Sranda to určite nebude."
      Prvý zápas odohrá Senica 19. júla na ihrisku Cyperčanov, odveta je na programe o ďalší týždeň v Senici.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies