V Alexandrii sa zrútila 13-poschodová budova

NETKY.SK • 26 Jún 2023, 13:20 • 2 min
V Alexandrii sa zrútila 13-poschodová budova

ALEXANDRIA - K zrúteniu 13-poschodovej obytnej budovy došlo v pondelok v egyptskom prístavnom meste Alexandria, uviedli tamojšie médiá.

slovakia

left justify in out

Spravodajská stanica al-Arabíja zverejnila zábery, na ktorých bolo vidieť hasičov pred troskami v jednej z alexandrijských obytných štvrtí. Informácie o prípadných obetiach na životoch alebo zranených neboli bezprostredne známe, pod troskami však uviazol bližšie neurčený počet osôb. Záchranné tímy na mieste odstraňovali trosky a pátrali po preživších. Egyptské médiá priniesli informácie, že sa na prízemí budovy nachádzal supermarket. Guvernér Alexandrie Muhammad Šaríf spresnil, že na budove pred jej zrútením vznikla "vertikálna trhlina".

 

Byty v budove boli využívané ako letné ubytovanie, spresňuje DPA. Na výstavbu najvrchnejších poschodí podľa všetkého nebolo udelené žiadne povolenie. Medzičasom bol dokonca vydaný príkaz na ich odstránenie. V Egypte nie sú zrútenia budov ničím nezvyčajným, konštatuje DPA. V krajine sa každoročne vybuduje nespočetné množstvo stavieb bez povolenia, pričom stavitelia častokrát porušia bezpečnostné i technické normy. Dôvodom je často aj nedostatočný dozor zo strany úradov. Egyptská vláda sa v uplynulých rokoch pokúsila intenzívnejšie zakročiť voči nelegálnym stavbám. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies