Zverejnili novú skladbu zosnulého Aviciiho

NETKY.SK • 11 Apríl 2019, 16:12 • 2 min
Zverejnili novú skladbu zosnulého Aviciiho

BRATISLAVA - Tím zosnulého švédskeho DJ-a a hudobného producenta Aviciiho zverejnil jeho novú skladbu SOS. Vokály do nahrávky naspieval Aloe Blacc, ktorý s ním v minulosti spolupracoval aj na hite Wake Me Up. Na službe YouTube je k piesni dostupné aj video, ktoré pozostáva z odkazov Aviciiho fanúšikov.

slovakia

left justify in out

Pieseň je prvým singlom z Aviciiho albumu Tim, ktorý 6. júna posmrtne vydajú jeho spolupracovníci. Zisky z predaja počinu poputujú do nadácie Tim Bergling Foundation, ktorú založila jeho rodina s cieľom zvýšiť povedomie o mentálnom zdraví a prevencii samovrážd.

 

20. apríla v poobedňajších hodinách svetom otriasla informácia, že známy DJ Avicii zomrel. O príčinách jeho smrti sa niekoľko dní špekulovalo, verejnosť podozrievala jeho zlý zdravotný stav a alkoholizmus, ktorým trpel, no ukázalo sa, že pravda bola niekde inde.

 

Vo vyhlásení uverejnenom jeho rodinou sa uvádza, že hudobník bol krehkou umeleckou dušou a pátral po odpovediach na otázky týkajúce sa existencie. V posledných rokoch nebol schopný zvládať obrovské pracovné tempo, preto trpel nadmerným stresom.

 

Tim bude obsahovať skladby, na ktorých Avicii pracoval počas posledného roka pred smrťou. Jeho spolupracovníci album dokončili, pričom sa pokúšali svoju prácu čo najviac zosúladiť s jeho víziou. Na nahrávke sa podieľali napríklad Chris Martin z kapely Coldplay, Carl Falk, Albin Nedler či Kristoffer Fogelmark.

Avicii, vlastným menom Tim Bergling, sa na hudobnej scéne pohyboval od roku 2006. V roku 2013 vydal debutový album True, ktorý obsahuje single Wake Me Up, Hey Brother, You Make Me, Addicted to You a Lay Me Down.

 

O dva roky neskôr naň nadviazal nahrávkou Stories. Medzi jeho hity patrí napríklad aj singel Levels. Počas kariéry spolupracoval s hviezdami ako Madonna, Robbie Williams, David Guetta, Wyclef Jean či Nile Rodgers.

 

Na konte má American Music Award, Billboard Music Award, dve MTV Europe Music Awards či dve nominácie na Grammy. Americký magazín Forbes ho v roku 2016 zaradil do zoznamu najsľubnejších mladých Európanov. Zomrel v apríli 2018.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies