Boris Kollár prezradil, kto bude na Slovensku stavať nájomné byty

NETKY.SK • 26 Máj 2022, 06:00 • 2 min
Boris Kollár prezradil, kto bude na Slovensku stavať nájomné byty

BRATISLAVA - Návrh zákona o štátnej podpore nájomného bývania v stredu schválil parlament. Jeho cieľom je vytvoriť prostredie, ktoré umožní výstavbu štátom podporovaného nájomného bývania s regulovanou výškou nájomného a zárukou dlhodobého bývania. Návrh zákona má riešiť aktuálny problém v oblasti bývania na Slovensku, a to je fyzická a cenová dostupnosť bývania pre široké skupiny obyvateľstva.

slovakia

left justify in out

Viacerí veľkí investori sú už pripravení na Slovensku začať stavať nájomné byty. Rakúsky investor prisľúbil vláde, že s 500 miliónmi eur postaví prvé nájomné byty. Po schválení zákona o štátnej podpore nájomného bývania to vyhlásil predseda parlamentu a líder Sme rodina Boris Kollár.

 

 

„Máme pripravených veľkých investorov, ktorých sme priviedli aj na vládu,“ skonštatoval Kollár. Podpredseda vlády pre legislatívu Štefan Holý (Sme rodina) doplnil, že sú „rozrokovaní“ ďalší traja investori zo Švédska, Holandska a z Českej republiky, pri ktorých ide o podobné sumy ako v prípade rakúskeho investora.

 

Prečítajte si tiež: Igor Matovič chce predložiť návrh, ktorý Robert Fico označil za šialený

 

Holý priblížil, že teraz bude nasledovať založenie agentúry, ktorá spustí všetky procesné záležitosti, vznikne akási cenová mapa, ktorá bude stanovovať „zastropované“ ceny nájomného v jednotlivých regiónoch, čo pravdepodobne bude až na úrovni okresov. Vytvoria tiež kvalifikačné kritériá, kto sa môže kvalifikovať do týchto bytov.

 

img

Štefan Holý 

 

Tento projekt je podľa Holého určený pre tých, ktorí „nie sú na tom tak zle“, aby spĺňali kritériá Štátneho fondu rozvoja bývania (ŠFRB), ale zároveň hypotéka alebo komerčné nájomné je pre nich neprimerane veľkou záťažou. Dodal tiež, že vznikne niečo ako rezervačný portál, kde budú postupne zverejňovať jednotlivé ponuky bytov.

 

K téme: Schválené! Štát podporí nájomné bývanie



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies