LOH 2020: Sumár z piatka 30. júla

NETKY.SK • 30 Júl 2021, 17:31 • 2 min
LOH 2020: Sumár z piatka 30. júla

TOKIO - Ďalšia medaila pre Slovensko! Striebornú medailu si vybojoval slovenský vodný slalomár Jakub Grigar.

slovakia

left justify in out

Vodný slalom

Slovenský vodný slalomár Jakub Grigar vylepšil svoj výsledok z posledných OH v Riu 2016. 

V Brazílii obsadil "iba" 5. miesto, no teraz podal famózny výkon a berie si domov striebornú medailu za 2. miesto v kategórii K1.

 

Grigarova jazda bola veľmi rýchla a hlavne čistá, aj keď mal dva veľmi tesné prejazdy bránok,  napokon to zvládol bez trestu. Jakub obsadil 2. miesto a zaostal len za favoritom Jiřím Prskavcom, ktorý nedal šancu konkurencii a suverénne ovládol mužskú kategóriu K1.

 

"Pred semifinále som sa cítil oveľa horšie, finále som si už celkom užíval a bol som rád, že som tam. Vedel som, že musím ukázať normálnu jazdu a potom sledovať, aký bude výsledok. Po jazde som netušil, či to bude medaila, predbehnúť ma mohli ešte všetci traja súperi. Len som sledoval, čo z toho bude. Som rád, že mi dali na krk striebro," zhodnotil Grigar.

 

Viac si o jeho výkone si možete prečítať tu: LOH 2020: Fantázia! Jakub Grigar získal striebro vo vodnom slalome!

 

 

Golf

Skvelý deň pre slovenského reprezentanta v golfe Roryho Sabbatiniho. Na olympijskom turnaji po druhom dni figuruje na spoločnej 11. priečke

 

Po priemernom prvom dni sa 45-ročný Sabbatini dokázal výrazne zlepšiť, ihirsko absolvoval na 67 úderov, čo sú 4 údery pod par. 

 

Tak ako aj včera, Sabbatini sa dokázala zlepšiť v druhej polovici, v ktorej zahral 3 údery pod par. V prvej polovici zahral iba jeden úder pod par, jeho šanca na medailu stále žije. 

 

Sabbatini stráca 2 údery na medailovu pozíciu! Druhé kolo ešte pretrváva, no muselo byť prerušené kvôli neprianivým podmienkam a bude sa dohrávať až v sobotu.

 

V sobotu je na programe aj 3. kolo golfového turnaja a samotný záver turnaja je naplánovaný na nedeľu. 

 

 

Atletika

Smolný deň pre slovenskú bežkyňu Gabrielu Gajanovú, ktorú od postupu do semifinále delilo len 25 stotín sekundy. 

 

V nabitej konkurencii obsadila 25. miesto a postup do brán semifinále jej ušiel len o jedno jediné miesto. Gajanová dosiahla svoj najlepší čas v tejto sezóne 2:01,41 a celkovo to bol jej 4. najlepší čas v jej dosavadnej kariére. 

 

Gajanová bola spokojná stým, že ustála tlak vo svojom debute na OH a dokázala zabehnúť svoj najlepší čas v tohtoročnej atletickej sezóne. 

 

Gabriela Gajanová: "Som veľmi šťastná, že sa mi podarilo zabehnúť sezónne maximum. Myslím si, že som splnila to, čo sme si s trénerom povedali. Držala som sa v prvej dráhe a snažila sa nestratiť kontakt s hlavnou skupinou. Nepostúpila som však o jedno miesto, čo zamrzí. Je to šport, beriem to tak, ako to je. Som veľmi rada, že som sa dokázala zlepšiť."

 

 

Tenis

Favorit olympijského turnaja sa do finále nedostane! Novaj Djokovič sa s turnajom predčasne lúči a takzvaný  golden slam teda nezíska. V semifinálovom zápase narazil na turnajovú päťku Nemca Alexandra Zvereva, ktorý predviedol famózny comeback na úkor dominanta tohtoročnej sezóny. 

 

Zápas začal podľa očakávaní a Djokovič vyhral prvý set s prehľadom 6:1. Do druhého nastúpil akoby vymenený Zverev a začal predvádzať fantastický výkon. 

 

V druhom sete bol ale Nemec prvý, kto si nedokázal podržať svoje podanie a Djokovič viedol 3:2. Ale  Zverev okamžite zabojoval a zobral Djokovičovi dvakrát za sebou podanie a vybojoval druhý set na svoju stranu výsledkom 6:3.

 

Zverevov výkon vyvrcholil v rozhodujúcom treťom sete, v ktorom nemala svetová jednotka takmer žiadnu šancu. Zverev dokázal prebiť hneď prvé dva gemy, v ktorých servoval Djokovič a suverénne vyhral tretí set 6:1.

 

Zverev si zahrá olympijské finále proti Rusovi Khachanovovi, ktorý vo svojom zápase zdolal Španiela Carrena-Bustu vo dvoch setoch 6:3, 6:3.

 

 

Futbal

Ženská vyraďovacia fáza je už v plnom prúde. V šlágri dnešných zápasov sa stretli Holanďanky proti silnému tímu USA. Holanďanky vstúpili do zápasu lepšie a Miedemová otvorila skóre. 

 

Záver prvého polčasu patril Američankám, ktoré sa dokázali v priebehu troch minúť presadiť hneď dvakrát. Prvý gól prišiel v 28. minúte, Mewisová sa po asistencii od Williamsovej nemýlila a vyrovnala na 1:1. O 3 minúty neskôr sa po asistencii zapísala Williamsová aj od streleckej listiny a poslala Američanky do vedenia 2:1

 

Krátko po zmene strán pridala svoj druhý gól v zápase Miedemová a vyrovnala na 2:2. Holaďanky premrhali v závere zápasu obrovskú možnosť poslať domov Američanky, Mertensová si postavila loptu na biely bod, ale loptu do siete neposlala. Zápas tak smeroval do predĺženia, v ktorom sa nepresadil ani jeden z tímov a napokon sa muselo rozhodnúť v penaltovom rozstrele.

 

Prvú penaltu nepremenila hrdinka zápasu Miedemová a Američanky už nezaváhali. Ambciózne Holanďanky sa s turnajom pod piatimi kruhmi lúčia.

 

 

Ďalší zo zápasov, ktorý musel byť rozhodnutý po penaltách, bol duel medzi Kanaďankami a Brazílou. Kanaďanky napokon v penaltovom rozstrele uspeli a obidva tímy zo Severnej Ameriky postupujú ďalej. 

 

Ďalšími postupujúcimi sú Švédky, ktoré vyradili Japonky, a Austrália, ktorá prekvapila Angličanky a vyhrala v napínavom dueli 4:3 po predĺžení. 

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona