Rusi zasiahli v Odese sklad, zničené majú byť aj rakety do systému HIMARS

NETKY.SK • 21 August 2022, 15:49 • 2 min
Rusi zasiahli v Odese sklad, zničené majú byť aj rakety do systému HIMARS

MOSKVA - Uviedlo to ruské ministerstvo obrany.

slovakia

left justify in out

V muničnom sklade mali byť okrem rakiet pre systém HIMARS, ktoré dodali Ukrajine Američania, aj ďalšie protilietadlové zbrane západnej výroby. 

 

Zničené boli podľa Moskvy aj dve húfnice M777 v bojových pozíciách v Chersonskej oblasti a sklad pohonných hmôt s viac ako 100 tonami nafty v Záporožskej oblasti. Televízii Sky News sa nepodarilo tvrdenia ruského ministerstva overiť z nezávislých zdrojov.

 

img

 

Medzitým ukrajinskí predstavitelia informovali, že v noci na nedeľu ruská armáda pokračovala v ostreľovaní oblastí na východe a juhu Ukrajiny. Ukrajinský generálny štáb v nedeľu v pravidelnom hlásení na Facebooku uviedol, že za posledných 24 hodín ruské jednotky podnikli niekoľko pokusov o útok na Donbase.

 

img

 

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj vo videoposolstve zo soboty večera vyzval spoluobčanov na ostražitosť pred stredajšími oslavami výročia nezávislosti Ukrajiny.

„Všetci si musíme uvedomiť, že tento týždeň by sa Rusko mohlo pokúsiť urobiť niečo obzvlášť škaredé, niečo obzvlášť kruté," povedal Zelenskyj. Na Deň nezávislosti zhodou okolností pripadá aj šesť mesiacov od začiatku ruskej invázie na Ukrajinu.

 

Z domova: Heger: Odmietam, že som slabý premiér, vláda i Slovensko funguje



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies