Výbuch bomby v Sýrii: O život prišlo najmenej 10 ľudí

NETKY.SK • 18 Február 2019, 15:42 • 2 min
Výbuch bomby v Sýrii: O život prišlo najmenej 10 ľudí

Výbuchy dvoch bômb otriasli v pondelok mestom Idlib na severozápade Sýrie a zabili najmenej desať ľudí. Informovali o tom sýrski opoziční aktivisti a záchranári, ktorých citovala tlačová agentúra AP. Obeťami sa podľa agentúry AFP stali väčšinou civilisti.

slovakia

left justify in out

V Británii sídliaca organizácia Sýrske pozorovateľské centrum pre ľudské práva (SOHR), ktorá monitoruje konflikt v Sýrii, uviedla, že výbuchy nastali v dopravnej špičke vo štvrti Kusúr a pripravili o život 13 ľudí a zranili 25 ďalších osôb.

 

 

Mediálna organizácia aktivistov Idlibské mediálne centrum oznámila, že bomby usmrtili desať ľudí a zranili ďalšie desiatky obetí. Prvá explózia nastala skoro popoludní a ďalšia o niekoľko sekúnd neskôr. Sýrska civilná ochrana, skupina dobrovoľných záchranárov nazývaných aj Biele prilby, vyhlásila, že zranenia utrpel tiež jeden z jej členov.

 

 

Mesto Idlib ovláda aliancia militantných džihádistických skupín s názvom Hajat Tahrír aš-Šám, napojená na teroristickú sieť al-Káida, a má rozsiahly vplyv v severnej Sýrii. Mesto Idlib postihli v posledných mesiacoch bombové útoky, ktoré zabili alebo zranili veľké počty ľudí.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies