Hovorca Kremľa opäť poprel medializované správy o Putinovej chorobe

NETKY.SK • 12 Marec 2015, 09:54 • 2 min
Hovorca Kremľa opäť poprel medializované správy o Putinovej chorobe

MOSKVA - Hovorca moskovského Kremľa Dmitrij Peskov dnes znova odmietol dohady rôznych médií o chorobe prezidenta Vladimira Putina, informovala agentúra TASS.

slovakia

left justify in out

"Len čo sa objaví slnko a vzduch vonia jarou, začne sa aj s vyostrovaním (dohadov)," vyhlásil Peskov a pripomenul, že v médiách sa špekuluje nielen o Putinovej chorobe, ale aj o demisii vlády či odvolaní Igora Sečina z postu šéfa spoločnosti Rosnefť.

 

Sečin je prezidentom štátnej ropnej spoločnosti Rosnefť a je označovaný za druhého najvplyvnejšieho človeka v Rusku - hneď po Putinovi. Pôsobil aj vo vládnych funkciách a je považovaný za lídra konzervatívnej lobistickej skupiny, tzv. silovikov, v Kremli. Ruské médiá v uplynulých dňoch veľmi intenzívne špekulujú, že sa chystá jeho odvolanie.

 

"My sa k tomu staviame úplne pokojne a trpezlivo odpovedáme na položené otázky," uviedol Peskov. Agentúra Reuters však dnes uviedla, že jej spravodajcom sa s tlačovou službou Kremľa nepodarilo spojiť.

 

Príčinou dohadov o Putinovom zdraví bola správa o odklade schôdzky prezidentov Bieloruska, Kazachstanu a Ruska, ktorá sa mala konať tento týždeň v kazašskej Astane. Peskov v stredu uviedol, že na posunutí stretnutia na iný termín sa dohodli lídri všetkých troch krajín Alexander Lukašenko, Nursultan Nazarbajev a Putin.

 

Dohady o tom, že Putin má zdravotné problémy, sa objavili aj na jeseň roku 2012. Vtedy Peskov priznal, že Putin mal počas summitu organizácie Ázijsko-tichomorskej hospodárskej spolupráce (APEC) vo Vladivostoku problémy s chôdzou, čo vysvetlil úrazom na tréningu džuda.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies