Ukrajinský prezident navštívil oblasť konfliktu na východe krajiny, kde Rusi rozmiestňujú svoju armádu

NETKY.SK • 9 Apríl 2021, 6:36 • 2 min
Ukrajinský prezident navštívil oblasť konfliktu na východe krajiny, kde Rusi rozmiestňujú svoju armádu

KYJEV - Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskij vo štvrtok navštívil oblasť konfliktu na východe krajiny v čase eskalácie napätia. Existujú totiž obavy z obnovenia rozsiahlych bojov.

slovakia

left justify in out

Ukrajinskí a západní predstavitelia vyjadrili obavy z čoraz častejšieho porušovania prímeria na Donbase. Zároveň vyslovili znepokojenie zo sústreďovania ruských vojsk pri hraniciach s Ukrajinou.

„Chcem byť s našimi vojakmi počas ťažkého obdobia na Donbase," napísal Zelenskij vo štvrtok na Twitteri cestou do oblasti konfliktu. Ukrajinský prezident obvinil Rusko z demonštrácie vojenskej sily.

 

Rusko toto tvrdenie popiera a argumentuje, že na svojom území môže rozmiestniť armádu, ak to považuje za nutné. Moskva pritom zdôraznila, že nikoho neohrozuje.

Putinov poradca Dmitrij Kozak, ktorý je hlavným ruským vyjednávačom s Kyjevom, počas panelovej diskusie s politickými expertmi v Moskve varoval Ukrajinu, aby nepoužila vojenskú silu na opätovné získanie kontroly nad regiónmi na východe krajiny. Na otázku, či by Rusko mohlo vojensky zasiahnuť, Kozak odpovedal, že „to bude závisieť od rozsahu streľby".

 

Súvisiaci článok: Ukrajinu môže pred Ruskom ochrániť urýchlený vstup do NATO



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona