Výsledky volieb podľa Johnsona dokazujú, že brexit je vôľou ľudu

NETKY.SK • 13 December 2019, 10:22 • 2 min
Výsledky volieb podľa Johnsona dokazujú, že brexit je vôľou ľudu

LONDÝN - Najväčší volebný zisk britských konzervatívcov od 80. rokov dokazuje, že Briti si želajú uskutočnenie brexitu. Vyhlásil to britský premiér Boris Johnson.

slovakia

left justify in out

Vo svojom víťaznom prejave k stúpencom strany Johnson zdôraznil, že Británia opustí Európsku úniu do 31. januára. "Brexit uskutočníme načas do 31. januára," povedal. "Žiadne keby, žiadne ale, žiadne možno," dodal predseda britskej vlády.


Johnson tiež povedal, že jeho vláda musí reprezentovať všetky kúty Spojeného kráľovstva. Konzervatívci získali vo štvrtkových predčasných parlamentných voľbách pre seba viaceré obvody, v ktorých mali tradične celé desaťročia podporu opoziční labouristi.

 


Neoficiálne výsledky z piatka rána ukazujú, že Konzervatívna strana si dokázala hladko zabezpečiť najmenej 364 z celkových 650 kresiel v dolnej komore parlamentu a môže tak zostaviť väčšinovú vládu. Labouristická strana získala dosiaľ 203 kresiel, Škótska národná strana 48 a Liberálni demokrati 11.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies