Ukrajinský minister Reznikov oznámil, že odovzdal rezignačný list

NETKY.SK • 4 September 2023, 11:45 • 2 min
Ukrajinský minister Reznikov oznámil, že odovzdal rezignačný list

KYJEV - Ukrajinský minister obrany Olexij Reznikov v pondelok oznámil, že odovzdal do parlamentu rezignačný list. Urobil tak po nedeľnom oznámení prezidenta Volodymyra Zelenského, že ministra odvolá, pretože sú potrebné "nové prístupy" k invázii Ruska.

slovakia

left justify in out

Zelenského rozhodnutie odvolať Reznikova prišlo po viacerých korupčných škandáloch na ministerstve obrany. Prezident odvolal aj vysokopostavených predstaviteľov vojenských odvodových úradov po celej krajine.

 

"Odovzdal som rezignačný list Ruslanovi Stefančukovi, predsedovi ukrajinského parlamentu," uviedol Reznikov v sociálnych médiách. "Mal som tú česť slúžiť ukrajinskému ľudu a pracovať pre (ukrajinskú armádu) posledných 22 mesiacov, v najťažšom období novodobých dejín Ukrajiny," dodal Reznikov.

 

 

Ukrajina spustila v júni protiofenzívu proti ruským silám, keď získala dostatok zbraní od Západu, a Reznikov v tejto aktivite zohral ústrednú úlohu. Postup proti okupačným ruských silám v protiofenzíve je podľa niektorých západných expertov zatiaľ iba obmedzený, samotní Ukrajinci s touto kritikou nesúhlasia.

 

Zelenskyj nominoval na uvoľnený post ministra obrany Rustema Umerova, krymského Tatára, ktorý je odvlani šéfom Fondu štátneho majetku. Nomináciu musí schváliť ukrajinský parlament.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Teraz / TASR / AFP Foto: Štandard
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies