Americká spoločnosť Google dostala od EÚ ďalšiu pokutu

NETKY.SK • 20 Marec 2019, 14:29 • 2 min
Americká spoločnosť Google dostala od EÚ ďalšiu pokutu

BRUSEL - Americká spoločnosť Google sa očividne nepoučila zo svojich predchádzajúcich pochybení. Od Európskej únie dostala už v poradí tretiu pokutu. Tentoraz to bolo za porušenie pravidiel hospodárskej súťaže v prípade reklamenej služby AdSense.

slovakia

left justify in out

Google dostal finančnú pokutu vo výške 1,49 miliardy eur za blokovanie konkurencie na trhu reklamy. Počas dnešného dňa o tom rozhodla európska komisia (EK). Google môže uspokojovať jedine to, že táto v poradí už tretia pokuta nedosiahla takú hodnotu, ako dve predchádzajúce.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#MySuperG, cubed. Made by @markainesk.

Príspevok, ktorý zdieľa Google (@google),

 

Pred dvomi rokmi dostala spoločnosť od EK pokutu za zneužívanie dominantného postavenia vo výške 2,42 miliardy eur. Poskytol totiž výhody vlastnej službe v oblasti porovnávania cien. V minulom roku sa jednalo o rekordnú pokutu 4,34 miliardy eur, ktorá sa týkala zneužitia postavenia jej mobilného operačného systému Android.

 

img

 

Tentoraz Google podľa vyjadrení Bruselu zneužil svoje dominantné postavenie na trhu tým, že prostredníctvom svojej reklamnej služby AdSense obmedzoval reklamy konkurencie na stránkach tretích strán. Za tri roky teda americká spoločnosť zaplatila EÚ za oprávnené pokuty viac ako 8 miliárd eur. 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies