Rusi bombardujú Charkov, zasiahli obývané oblasti

NETKY.SK • 17 Apríl 2022, 17:13 • 2 min
Rusi bombardujú Charkov, zasiahli obývané oblasti

CHARKOV - Kremeľ v ostatnom čase zintenzívnil útoky na východe Ukrajiny vrátane Charkova, ktorý leží len zhruba 21 kilometrov od ruských hraníc. Došlo k tomu po tom, ako Moskva upustila od svojej ofenzívy zameranej na získanie Kyjeva.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Najmenej 5 mŕtvych a 13 zranených si v nedeľu vyžiadalo ruské ostreľovanie druhého najväčšieho ukrajinského mesta Charkov. Informovala o tom agentúra AFP odvolávajúc sa na vyjadrenie oblastných zdravotníkov.

 

img

 

Stanica BBC, citujúca zo správy ukrajinskej verejnoprávnej televízie, uvádza, že na mieste zasahujú záchranári. Spravodajcovia AFP boli svedkami prinajmenšom piatich požiarov, ktoré vypukli v dôsledku ostreľovania v obývaných oblastiach v centre mesta na severovýchode Ukrajiny. Podľa vyjadrenia miestneho obyvateľa Charkov zasiahlo v nedeľu 6 až 8 rakiet. Explózie strhli strechy viacerých domov.

 

img

 

Pri piatkovom ostreľovaní obývaných oblastí Charkova prišlo o život 10 ľudí. V sobotu si tam ostreľovanie vyžiadalo ďalšie 2 obete na životoch.

 

Prečítajte si tiež: Rusko potvrdilo úmrtie generála. Prečo bol na bojisku?




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies