Hossa skončil po zákroku Torresa v nemocnici, Chicago prehralo s Phoenixom

NETKY.SK • 18 Apríl 2012, 11:15 • 2 min
Hossa skončil po zákroku Torresa v nemocnici, Chicago prehralo s Phoenixom

Hossa skončil po zákroku Torresa v nemocnici, Chicago prehralo s Phoenixom - Hokej Slovenský hokejový útočník Marián Hossa nedohral pre zranenie tretí zápas 1. kola play off zámorskej NHL, v ktorom jeho Chicago prehralo doma s Phoenixom 2 3 po predĺžení.

slovakia

left justify in out

img

Slovenský hokejový útočník Marián Hossa nedohral pre zranenie tretí zápas 1. kola play off zámorskej NHL, v ktorom jeho Chicago prehralo doma s Phoenixom 2:3 po predĺžení. Hossu po zákroku protihráča Raffiho Torresa museli odniesť z ľadu na nosidlách a transportovať do nemocnice.
      Po vyšetreniach ho lekári prepustili a Blackhawks dúfajú, že sa jeho stav čoskoro zlepší natoľko, aby mohol v sérii, v ktorej Coyotes vedú 2:1 na zápasy, pokračovať. "Hossa utrpel zranenie hornej časti tela v prvej tretine. Po prvom ošetrení na ľade sa podrobil v nemocnici ďalším testom, ktoré ukázali povzbudivé výsledky. Z nemocnice ho prepustili a klub ho bude teraz doma pozorne monitorovať," uviedol vo vyhlásení lekár Chicaga Michael Terry.
      Rozhodcovia Torresa za zákrok vôbec nepotrestali, čo veľmi pobúrilo trénera Chicaga Joela Quennevilla. "Bol to brutálny zákrok. Presne som videl, čo sa stalo. Udialo sa to priamo predo mnou. Dnešný výkon rozhodcov je hanba," uviedol Quenneville.
      O triumfe Phoenixu rozhodol v 14. minúte predĺženia dánsky útočník Mikkel Bodker, ktorý prekvapil brankára Coreyho Crawforda strelou z uhla presne medzi betóny. "Prešlo mu to medzi nohy. Chcel som iba nastreliť jeho betón a ísť na dorážku, no prešlo to do siete, čo ma veľmi teší," uviedol dvadsaťdvaročný krídelník.
      "Je to hrozný gól, pritom sme v predĺžení dominovali. Mrzí ma, že som pustil takúto strelu, keď sa chalani tak snažili. Je to jednoznačne moja chyba," uviedol Crawford.
      Florida dokázala v treťom súboji proti New Jersey vyhrať 4:3 a ujala sa vedenia v sérii 2:1. "Panteri" pritom už po siedmich minútach prehrávali 0:3, no potom v ich bránke vystriedal Theodora Scott Clemmensen a ten už za svoj chrbát nepustil ani jeden puk. Do konca prvej tretiny hostia znížili na 2:3 a v druhej otočili stav stretnutia vo svoj prospech. Tri zo štyroch gólov dali z presiloviek. "Neviem, čo sa stalo s našimi oslabeniami. No musím uznať, že Florida hrala v presilovkách veľmi dobre. Musíme s tým niečo urobiť a veľmi rýchlo," uviedol kouč "diablov" Pete DeBoer.
      Slovenský útočník "panterov" Tomáš Kopecký odohral vyše 12 minút a raz vystrelil na bránku súpera.
      V treťom zápase v noci na stredu vyhral Nashville na ľade Detroitu 3:1 a rovnakým pomerom vedie aj v celej sérii. "Červené krídla" pritom prestrieľali svojho súpera 41:17, no "predátorov" opäť podržal vynikajúci brankár Pekka Rinne. "Strávili sme veľa času bránením, čo dokazuje aj celkový pomer striel. Po dvoch tretinách sme ich mali na konte tuším iba desať. Takýmto spôsobom príliš veľa zápasov nevyhráte bez brankára ako je Rinne. Dnes večer je to iba jeho zásluha. Vďaka Bohu, že ho máme," uviedol obranca Kevin Klein.

      1. kolo play off:
      Východná konferencia:
      NEW JERSEY - FLORIDA 3:4 (3:2, 0:2, 0:0)
      Góly: 1. Parise, 4. Gionta, 7. Eliáš - 17. Bergenheim, 20. Garrison, 23. Weaver, 27. Campbell. Brankári: Brodeur (Hedberg) - Theodore (Clemmensen). Strely na bránku: 25:26. Diváci: 17.625.
      /stav série: 1:2/ 
      
      Západná konferencia:
      DETROIT - NASHVILLE 1:3 (0:0, 0:0, 1:3)
      Góly: 44. Hudler - 42. Bourque, 47. Klein, 60. Legwand. Brankári: Howard - Rinne. Strely na bránku: 41:17. Diváci: 20.066.
      /stav série: 1:3/
      CHICAGO - PHOENIX 2:3 pp (1:0, 0:0, 1:2 - 0:1)
      Góly: 20. Brunette, 49. Frolík - 49. Klesla, 50. Whitney, 74. Bodker. Brankári: Crawford - Smith. Strely na bránku: 37:34. Diváci: 21.627.
      /stav série: 1:2/

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies