Hlina podal na Martvoňa trestné oznámenie za vydieranie

NETKY.SK • 4 Október 2013, 10:55 • 2 min
Hlina podal na Martvoňa trestné oznámenie za vydieranie

BRATISLAVA - Nezaradený poslanec Alojz Hlina dnes podal na generálnu prokuratúru trestné oznámenie na poslanca Smeru-SD Antona Martvoňa za trestný čin vydierania.

slovakia

left justify in out

"Páchateľ Anton Martvoň sa tohto konania dopustil tak, že núti poškodeného, aby niečo konal - t.j. verejne sa ospravedlnil jeho osobe, inak bude trestne stíhaný," vysvetľuje Hlina v oznámení. Martvoň sa minulý týždeň vyslovil, že na Hlinu podá trestné oznámenie za fyzický útok na jeho osobu, ak sa mu Hlina verejne neospravedlní do začiatku októbrovej schôdze parlamentu. Podľa Hlinu sa tak Martvoň dopustil trestného činu vydierania, "svojím konaním naplnil skutkovú podstatu trestného činu tým, že iného hrozbou násilia, násilím alebo inej ťažkej ujmy núti, aby niečo konal, opomenul alebo trpel."

Hlina napadol Martvoňa v rokovacej sále parlamentu začiatkom septembra pri prerokúvaní novely zákona o súdnych exekútoroch. Martvoň vtedy vo faktickej poznámke hovoril o tom, že Hlina kritizuje exekútorov, ktorí chcú očistiť a zlepšiť fungovanie svojho stavu a pritom sám zbohatol na predávaní alkoholu mladistvým. Hlina predtým opakovane Martvoňa označil za úbožiaka a vyčítal mu, že z jeho počítača na právnickej fakulte odchádzali ohováračské e-maily na úradníčku, ktorá si dovolila upozorniť na nekalé praktiky, a keď ju za to vyhodili z práce, išla robiť do McDonaldu. Hlina Martvoňovi túto záležitosť v pléne pripomína opakovane. 

Martvoň za útok na svoju osobu v pléne parlamentu pripravil trestné oznámenie na Hlinu za trestný čin výtržníctva v súbehu s trestným činom napadnutia verejného činiteľa. Zatiaľ ho nepodal, urobí tak, ak sa mu Hlina do začiatku októbrovej schôdze verejne neospravedlní. Hlina sa za útok na Martvoňa už ospravedlnil všetkým poslancom s výnimkou samotného Martvoňa. Ešte dávnejšie Martvoň podal trestné oznámenie na Hlinu za trestný čin ohovárania. Martvoň považuje za nepravdivé a zavádzajúce informácie, ktoré Hlina šíri o ňom a jeho aktivitách na pôde právnickej fakulty.

"Pán Hlina viackrát povedal, že žije vo vlastnom svete. Ja jeho svet nepoznám a keďže s ním nekomunikujem, neviem o ničom, čo by mohol chápať ako vydieranie z mojej strany. O tom, že pán Hlina považuje moju výzvu na ospravedlnenie za vydieranie, si môže každý urobiť obraz sám," reagoval Martvoň. Hlinu sa poslanec Smeru-SD zároveň pýta, či neplánuje za vydieranie zažalovať aj sám seba. Ešte v januári 2010 totiž Hlina vyzval spisovateľa Michala Hvoreckého , aby sa mu ospravedlnil za článok, ktorý o ňom spisovateľ napísal, inak ho zažaluje. "Do stredy 27. januára 2010 sa mi ospravedlníte, a ja pre Vás urobím to, že na Vás zabudnem. Druhý variant: Poškodenie môjho mena a následné konanie o náhradu škody," písal v blogu Hlina Hvoreckému. Známemu publicistovi Hlina tiež napísal: „Neviem, kto Vám to poradil, alebo to nebodaj máte z vlastnej hlavy, no vybrali ste si zlý chrbát, na ktorom sa chcete vydriapať k záujmu o Vašu osobu.“ Martvoň sa s týmito vyjadreniami plne stotožňuje a vyzýva Hlinu, aby sa mediálne nešplhal po jeho chrbte a aby mu vedome neubližoval nepravdami a ohováraniami, ktoré podľa jeho názoru Hlina trestnoprávne šíri. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies