Hlina bude od utorka v parlamente opäť čakať na poslancov

NETKY.SK • 11 November 2013, 12:30 • 2 min
Hlina bude od utorka v parlamente opäť čakať na poslancov

BRATISLAVA - Nezaradený poslanec Národnej rady SR Alojz Hlina bude od utorka opäť čakať v parlamente na poslancov, aby mohol predniesť svoje novely.

slovakia

left justify in out

"Vydržím dlho čakať," napísal Hlina agentúre SITA s tým, že čakanie využije aj na poriadnu prípravu na ďalšiu schôdzu a na prípravu v iných projektoch. "Predkladám mimoriadne dôležitý zákon, ktorý by pomohol mnohým ľuďom," uviedol poslanec.

Hlina chce v pléne predniesť novelu, v ktorej navrhuje zníženie poplatkov pre exekútorov. Hlinove návrhy na poslednej októbrovej schôdzi nestihli prerokovať a presunuli ich na novembrové zasadnutie. "Celý minulý týždeň okrem pondelka, ktorý nie je rokovacím dňom, som v našom parlamente čakal poslancov, aby sa vrátili z dovolenky, alebo kde to vlastne všetci sú, a umožnili mi predniesť moje návrhy zákonov," dodáva Hlina. Ten predniesol minulý týždeň v utorok v poslaneckej sále dva návrhy noviel zákonov za prítomnosti šestice poslancov okolo Richarda Sulíka. Keďže nešlo o riadny rokovací deň parlamentu, sála nebola ozvučená, vystúpenie nezaznamenávali kamery a zatvorený bol aj balkón. Hlina tak v pološere, pri minimálnom osvetlení, v priebehu niekoľkých minút predstavil novelu zákona o súdnych exekútoroch a novelu vlasteneckého zákona, hoci zvonku ho nikto nepočul a nevidel. V prvom rade sedeli na svojich miestach šiesti bývalí členovia niekdajšieho poslaneckého klubu Sloboda a Solidarita. 

"Nemôžeme nechať so sebou takto kývať. Predčasné ukončenie schôdze je megaúbohosť. Dôvodom je, že ideme domov a ešte väčším dôvodom, že sa už nechceme vrátiť," vysvetlil vtedy pre agentúru SITA Hlina. Parlament októbrovú schôdzu ukončil v stredu 30. októbra, po dohode poslaneckého grémia posledný rokovací deň poslanci končili už o 15:00 a nie o 19:00 ako sa pravidelne končia rokovacie dni mimo piatku. Predseda parlamentu Pavol Paška v utorok popoludní po dohode poslaneckého grémia navrhol Hlinove body posunúť dopredu namiesto bodov poslanca za OĽaNO Igora Matoviča, čo by znamenalo, že Hlinove návrhy by parlament stihol prerokovať. Proti bol však samotný Hlina. "Nemal som záujem preložiť svoje body, navrhli to oni. Nežiadal som o to, išiel som podľa programu. Navyše, nemal som na zákony so sebou prípravu, predpokladal som, že pôjdu neskôr ako bolo v pláne schôdze," poznamenal Hlina. 

V novele zákona o súdnych exekútoroch navrhoval Hlina nižšie odmeny pre exekútorov v prípade exekučných konaní voči dôchodcom a v prípade fyzických osôb – nepodnikateľov. Novelou vlasteneckého zákona chcel presadiť, aby sa štátna hymna hrala na začiatku a na konci každej schôdze parlamentu. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies