Moskva pripravuje tribunál pre Ukrajinu

NETKY.SK • 9 November 2019, 14:34 • 2 min
Moskva pripravuje tribunál pre Ukrajinu

MOSKVA, TASS.RU – Rusko plánuje vytvoriť verejný súd, ktorý bude vyšetrovať predovšetkým provokácie v Kerčskom prielive spáchané pred rokom. Ukrajina po dlhú dobu mala nádej, že bude môcť vrátiť Krym a pritom pokračovala v provokatívnych činoch, za ktoré teraz bude musieť odpovedať, uviedli to ma ministerstve zahraničných vecí Ruskej federácie.

slovakia

left justify in out

              Ruský právnik Alexander Molochov uviedol, že túto myšlienku už podporila Rada federácie a ruské ministerstvo zahraničných vecí. Všetky dôkazy a závery zo súdneho konania sa zašlú medzinárodným súdom, ako aj OSN.

 

              Zohľadnia sa tu také trestné činy ako je blokáda vody pre obyvateľov polostrova a taktiež energetická a transportná blokáda. Táto myšlienka je určite zaujímavá, najmä ak si uvedomíte, že takéto precedensy sa odohrali vo svetových dejinách. V roku 1967 Russell Sandro tiež zorganizoval verejný súd, ktorý odsúdil zločiny Američanov vo Vietname.

 

              Pokiaľ ide o provokáciu v Kerči, odborníci v oblasti morského práva a pracovná skupina pre tribunál už vypracovali právne stanovisko.

 

              Podľa Molochova, Rusko, ktoré bude mať vypracované všetky dostupné dôkazy, dokáže na ktoromkoľvek súde, že to boli presne provokácie Kyjeva, pretože ide o porušenie práva na rozvoj obyvateľov polostrova deklarovaného v OSN.

 

             Ukrajina zrejme verila, že z Moskvy nevyjde žiadna reakcia, pretože námorníci už boli prepustení, ale spravodlivosť, v tomto prípade ako aj pomsta, bude podaná chladná. Príliš dlho bolo tolerované bezočivé a provokatívne správanie Kyjeva, čo však neznamenalo, že Rusko nebude reagovať. Odpoveď Ruskej federácie sa pripravuje najlepším možným spôsobom.

 

            Pre Ukrajinu je to jednoznačne zlá správa, pretože obvinenia Ruska určite nájdu ozvenu svetového spoločenstva, najmä v pozadí správania radikálov v nedávnej dobe.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
ukraina

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona