Pred vyšetrovateľov sa postaví šéf polície Kovařík. Bude vysvetľovať svoje kroky v súvislosti s minulotýždňovým zásahom inšpekcie!

NETKY.SK • 28 Júl 2021, 14:34 • 2 min
Pred vyšetrovateľov sa postaví šéf polície Kovařík. Bude vysvetľovať svoje kroky v súvislosti s minulotýždňovým zásahom inšpekcie!

BRATISLAVA - Prezident Policajného zboru (PZ) Peter Kovařík je pripravený vysvetliť orgánom činným v trestnom konaní svoje kroky v súvislosti s minulotýždňovým zásahom Úradu inšpekčnej služby.

slovakia

left justify in out

Kovařík doplnil, že nepozná a nebude komentovať informácie, ktorými disponuje krajský prokurátor Rastislav Remeta. O možnom začatí trestného stíhania vie len z médií. Stanovisko prezidenta PZ poskytol hovorca Prezídia PZ Michal Slivka. 

 

Televízia Joj dnes informovala, že policajný prezident môže pre zastavenie rozbehnutého zásahu policajnej inšpekcie čeliť podozreniu zo zneužitia právomoci verejného činiteľa a marenia spravodlivosti. Podľa televízie dnes začala Krajská prokuratúra Bratislava vo veci trestné konanie.

 

Súvisiaci článok: Peter Kovařík môže pre zastavenie zásahu policajnej inšpekcie čeliť podozreniu zo zneužitia právomoci verejného činiteľa

„Nebudem sa vyjadrovať do médií, na to sú tu orgány činné v trestnom konaní, aby situáciu preverili a ja som im plne k dispozícii. Uvedomujem si, že verejnosť si zaslúži vysvetlenie posledných dní a vnímam, že situácia nie je jednoduchá ani pre policajtov. Nebudem sa však obhajovať prostredníctvom médií, pretože nechcem, aby boli moje slová prekrúcané a zneužívané na politický boj, ktorý panuje. Keď nastane vhodný čas, vyjadrím sa aj verejne, zatiaľ vás poprosím o trpezlivosť,“ dodal Kovařík

Policajná inšpekcia obvinila v utorok 20. júla Csabu Dömötöra, ktorého aj zadržali, a Mateja Zemana a Petra Petrova pre trestné činy krivej prísahy a krivej výpovede a marenia spravodlivosti. Všetci traja vypovedajú v kauzách Judáš, Očistec či Božie Mlyny, ktoré vyšetruje NAKA.

 

Po Zemanovi a Petrovovi, ktorých sa zadržať nepodarilo, polícia vyhlásila pátranie. Podľa krajského prokurátora Rastislava Remetu spôsobilo Kovaříkove rozhodnutie prerušiť zásah to, že Petrov kukláčom utiekol a dodnes je na úteku.

 

Mohlo by vás zaujímať: Kľúčový svedok NAKA "Zemák" podal sťažnosť proti obvineniu inšpekcie



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies