Hľadáte letnú brigádu? Kde je najviac ponúk a čo robia Slováci najradšej?

NETKY.SK • 29 Jún 2022, 8:4 • 2 min
Hľadáte letnú brigádu? Kde je najviac ponúk a čo robia Slováci najradšej?

BRATISLAVA - Najviac zahraničných pracovných ponúk, vhodných pre Slovákov a Slovenky, eviduje portál Profesia.sk v Nemecku. Zamestnávatelia ich tam inzerujú viac než 350.

slovakia

left justify in out

Približne 200 príležitostí nájdu záujemcovia v Rakúsku. Zamestnať sa ale môžu napríklad aj na jednom zo 100 pracovných miest v Holandsku. Informoval o tom marketingový manažér portálu Martin Menšík.

 

img


Pre uchádzačov a uchádzačky o prácu v zahraničí je k dispozícii najviac inzerátov v oblasti dopravy, špedície a logistiky. Zamestnávatelia aktuálne inzerujú takmer 200 takýchto pracovných príležitostí. Viac než 150 pracovných ponúk v zahraničí je v sektore stavebníctva a realít. Firmy však hľadajú aj pracovníkov do výroby.


Zamestnávatelia publikujú najviac ponúk na pozíciu montážnik/montér. Firmy v zahraničí však hľadajú aj skladníkov/skladníčky, robotníkov/robotníčky, elektrikárov, operátorov/operátorky výroby či vodičov kamiónov.

 

img


Slováci a Slovenky, ktorí sa rozhodnú za prácou vycestovať do zahraničia, majú podľa údajov portálu najväčší záujem o pozíciu zberača. Práca v teréne a skleníkoch zahrňujúca zber ovocia, zeleniny a kvetov ich natoľko láka, že na jednu pozíciu priemerne zareaguje 54 záujemcov. Aktuálne je však publikovaných len 6 takýchto ponúk.


Približne 40 ľudí priemerne reaguje na inzerát v logistike. Pracovník tam zabezpečuje nepretržité dodávky materiálu pre výrobu, sleduje jeho množstvo v sklade, vedie a aktualizuje záznamy v informačnom systéme či spolupracuje s vedúcim výrobného úseku na pláne výroby. Momentálne je zverejnených 24 takýchto príležitostí.

 

 

img


Uchádzačov o zamestnanie v zahraničí láka aj práca expedienta, ktorý pripravuje a expeduje tovar aj zásielky, tiež je zodpovedný za zabezpečenie dokladov. Na jednu takúto pozíciu v priemere reaguje 36 uchádzačov, na portáli je aktuálne 18 takýchto pracovných ponúk.


O niektoré uvádzané pracovné miesta je naopak malý záujem. Za vodiča kamióna sa na portáli priemerne hlásia dvaja ľudia. Nízky záujem uchádzačov je aj o pozíciu elektrikára. Na jeden inzerát priemerne reagujú piati, doplnil Menšík.

 

Prečítajte si tiež: Blíži sa zaokrúhľovanie cien. Pošta bude mať vlastné pravidlo



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona