Účasť Slovana v KHL je znovu vážne ohrozená!

NETKY.SK • 15 Máj 2019, 18:38 • 2 min
Účasť Slovana v KHL je znovu vážne ohrozená!

MOSKVA - Už sa zdalo, že bratislavský klub má zaručenú účasť aj v nasledujúcom ročníku najprestížnejšej hokejovej súťaže v Európe. Účasť Slovana Bratislava však v nadchádzajúcej sezóne Kontinentálnej hokejovej ligy je znovu ohrozená.

slovakia

left justify in out

Ako v stredu informovalo vedenie súťaže, slovenský klub napriek pôvodnému prísľubu stále nemá zabezpečené financie pre budúci ročník. Preto pripravilo kalendár s dvoma verziami - so sezónou so Slovanom a bez neho.

 

Viceprezident klubu Juraj Široký mladší pritom viackrát predstaviteľov KHL ubezpečil, že "belasí" budú mať nového investora, zatiaľ ho však nepredstavil. Podľa ruského denníka Sport Express si to údajne investor rozmyslel, pretože financovanie klubu v KHL je drahšie, než predpokladal. Sport Express tvrdí, že Slovan s veľkou pravdepodobnosťou v sezóne 2019/2020 v KHL pokračovať nebude.

 

"Vedenie KHL bolo v kontakte s predstaviteľmi klubu ohľadne jeho účasti v ďalšej sezóne. Viceprezident Slovana Juraj Široký viackrát ubezpečil KHL, že klub zohnal nového investora a mužstvo bude môcť odohrať nasledujúci ročník, no to sa nestalo," uviedlo mediálne oddelenie KHL v stanovisku, ktoré zverejnilo na oficiálnom twitterovom účte ligy.

 

 

 

"V tom istom čase bývalí sponzori vyjadrili ochotu ďalej financovať chod mužstva, no nechceli uhradiť dlhy, ktoré vznikli v dôsledku neefektívneho manažmentu. Dlhy vytvorené klubovým manažmentom sú zároveň výraznou prekážkou pre nových investorov. K dnešnému dňu nemá klub zabezpečené financie pre ročník 2019/2020. Liga je naďalej v kontakte s jej účastníkmi a snaží sa vyriešiť túto situáciu. Nový kalendár vznikne v dvoch verziách - so Slovanom, aj bez neho."

 

Predstavitelia Slovana Bratislava na konci apríla na stretnutí s vedením mesta pritom uviedli, že získali investora a že najneskôr do konca júla v plnom rozsahu uhradia dlh. Podľa slov Juraja Širokého ml. malo ísť o českého investora, ktorý sa mal stať majoritným vlastníkom. Slovanu mal pomôcť splatiť vyše miliónový dlh hlavnému mestu za nájom, aby naďalej mohol hrať na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu, a takisto vyrovnať dlhy voči hráčom.

 

O osude Slovana v KHL by sa malo s definitívnou platnosťou rozhodnúť najneskôr do 29. mája, kedy sa bude konať zasadnutie predstavenstva súťaže.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona