Barteková sa opäť stala členkou MOV!

NETKY.SK • 19 Február 2022, 14:33 • 2 min
Barteková sa opäť stala členkou MOV!

Slovenská strelkyňa a viceprezidentka Slovenského olympijského a športového výboru (SOŠV) Danka Barteková sa v sobotu opäť zaradila medzi členov Medzinárodného olympijského výboru (MOV).

slovakia

left justify in out

Členovia MOV ju prijalo medzi seba na návrh exekutívy počas sobotňajšieho 139. zasadnutia v Pekingu. Barteková sa medzi členov MOV vracia po šesťmesačnej prestávke. V posledný deň vlaňajších OH v japonskom Tokiu sa jej 8-ročné členstvo skončilo v dôsledku toho, že sa vo voľbách do komisie športovcov MOV nedostala do zvolenej štvorice. Teraz sa za jej prijatie vyslovilo dovedna 75 zo 78 členov, ktorých hlasy boli pri voľbe platné.

 

img

„Teším sa na prácu pre MOV. Čaká ma zaujímavé obdobie. O mojom presnom uplatnení a agende sa budeme rozprávať v najbližšom období aj s prezidentom MOV Thomasom Bachom. Rada by som sa venovala problematike olympijských hier mládeže, ktoré boli pre mňa štartovacou čiarou do sveta športovej diplomacie. V roku 2010 som bola jedna z ambasádoriek OH mládeže v Singapure. Chcela by som sa zaoberať aj otázkami medzinárodnej športovej diplomacie, keďže som sa jej venovala počas štúdia na vysokej škole. Ponúkla som sa, že by som pokračovala aj v zastupovaní športovcov vo Svetovej antidopingovej agentúre WADA. Je to dosť náročná téma,“ povedala Danka Barteková.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies