Hasičom sa darí likdivovať lesný požiar v južnej kalifornii

NETKY.SK • 6 Máj 2013, 11:30 • 2 min
Hasičom sa darí likdivovať lesný požiar v južnej kalifornii

SAN FRANCISCO - Prílev chladnejšieho vzduchu od Tichého oceánu dnes hasičom v južnej Kalifornii výrazne pomohol pri likvidácii rozsiahleho lesného požiaru, ktorý v oblasti vypukol vo štvrtok. Hasiči predpokladajú, že ohniská požiaru sa im podarí dostať pod kontrolu do 24 hodín.

slovakia

left justify in out

Požiar od štvrtka zachvátil 11.300 hektárov porastov pobrežnej oblasti ležiacej severozápadne od Los Angeles. Hovorca hasičov informoval, že k dnešnému dňu je pod kontrolou asi 60 percent horiacich porastov.     

Oheň, ktorého šíreniu pomohlo aj horúce počasie, ohrozoval aj 4000 domov. Napokon plamene poškodili len 15 budov, uviedol hovorca požiarnikov. Menšie zranenia podľa neho utrpelo sedem ľudí, z nich šiesti sú hasiči.

Úrady v noci nadnes zrušili rozkaz na evakuáciu obyvateľstva, platný pre niektoré z najviac ohrozených lokalít, a zrušili aj uzáveru ciest.

S rozsiahlym lesným požiarom v južnej Kalifornii bojuje 2000 hasičov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies