Na Pohode čakajú návštevníkov ďalšie novinky a zaujímavosti

NETKY.SK • 26 Jún 2019, 17:12 • 2 min
Na Pohode čakajú návštevníkov ďalšie novinky a zaujímavosti

BRATISLAVA - Organizátori multižánrového festivalu Pohoda dnes predstavili ďalšie novinky a zaujímavosti, ktoré pripravili pre 23. ročník podujatia.

slovakia

left justify in out

Jednou z noviniek bude stage Sporka Science & Magic. V ňom budú cez deň prednášky vedcov pôsobiacich v CERNe či ďalších špičkových inštitúciách. Poobede sa šapitó zmení na koncertný priestor a po zotmení ponúkne program výhradne pre dospelých návštevníkov.

Tí sa budú môcť tento rok osviežiť desiatimi druhmi čapovaných pív. Pivovar, ktorý je partnerom Pohody, si novinkou pripomenie aj 30. výročie Nežnej revolúcie. Prinesie tiež nový rýchlovýčap BeerJet, ktorý výrazne zrýchli čapovanie piva v jednom z nápojových centier. Toto zariadenie umožňuje načapovať cez 2000 pív za hodinu. Výhodou budú aj bezkontaktné platby v gastro prevádzkach i nápojových centrách.

Zákazníkov, ktorí si počas hudobných vystúpení aspoň na hodinu odložia mobilný telefón v Orange zóne, odmení operátor po festivale extra porciou 5 GB dát. K dispozícii budú aj nonstop nabíjačkárne, elektrické zásuvky pre samo-nabíjanie a zapožičanie externých powerbánk. Pripravená je takisto interaktívna festivalová aplikácia Pohoda 2019.

V areáli vyrastie najvyššia stavba, ktorou bude 32-metrové ruské kolo. Zastúpenie Európskej komisie na Slovensku príde aj tento rok s EÚ Fun Zónou plnou vedomostných súťaží. Poskytnú tiež množstvo užitočných rád o tom, ako ísť študovať či stážovať do zahraničia.

V Bezdymovej zóne (18+) si návštevníci budú môcť užiť koncerty a rozhovory so zaujímavými osobnosťami kultúrnej sféry v prostredí bez cigaretového dymu. V Literárnom stane Martinus budú opäť zaujímaví hostia na čele s osobnosťami ako Simon Mawer, autor románu Sklenená izba, Fabian Saul či Ferenc Czinki.

 

img

 

Slovenskí autori Pavol Rankov, Michal Hvorecký a Laco Kerata predstavia svoje najnovšie knižné prírastky. Milan Lasica a ďalší tvorcovia hudobných textov budú hľadať odpovede na to, ako zistiť, že tvoríte hit. Súčasťou programu budú aj finalisti súťaží Anasoft Litera i Básne a obľúbené formáty - Literárny cirkus KK Bagalu, Čau o piatej, Slam poetry a LiteRAPtúra. V jednom zo stanov si záujemcovia budú môcť vyskúšať hru na gitare, klávesové nástroje či workshop hry na bicie.

Pohoda nezabúda ani na životné prostredie. V areáli sa budú nachádzať solárne lampy so solárnymi hodinami, všetok riad v gastroprevádzkach bude kompostovateľný. Pokračovať budú aj v projekte zberných miest, ktoré zabezpečia dobrovoľníci z Univerzity Komenského v rámci projektu ECOmenius. Veľvyslanectvo Holandského kráľovstva príde s cirkulárnou tržnicou Holland cirkular market. V nej sa predstavia lokálne značky, ktoré fungujú udržateľne. Z Košíc a z Bratislavy vyšlú mimoriadny festivalový rýchlik.

Po tretí raz bude na PohodeDr. Stan, v ktorom okrem diskusií s lekármi budú môcť ľudia absolvovať aj viaceré odborné vyšetrenia - skríning na čistotu pľúc, meranie BMI, cukru v krvi či cholesterolu. Vo Family parku pripravia cvičenie pre zdravé detské nôžky. Prinesú aj skener s 3D zobrazením, ktorý rodičom poskytne informácie o zdraví nožičiek ich detí. Vo Family Parku budú dvakrát denne eko-workshopy na princípe Montessori. Rodinám s malými deťmi tiež zapožičajú praktické káričky.

V stanoch camp manažérov bude k dispozícii prvá pomoc pre festivalové príbytky - lepidlá, tmely a zaisťovače na lepenie topánok, stanov či okuliarov. Zvyškový alkohol si bude možné overiť v stánku i vďaka hliadkam OZ Pi s rozumom.

Pohoda sa bude konať od 11. do 13. júla na letisku v Trenčíne. Účasť na nej potvrdili napríklad Liam Gallagher, Lykke Li, The 1975, The Roots, Skepta, Charlotte Gainsbourg, Mac DeMarco, Lianne La Havas, Mura Masa, Death Grips, Michael Kiwanuka, Jeff Mills, Lola Marsh, Amadou & Mariam and Blind boys of Alabama, The Plastic People of the Universe & Filharmonie Brno, Calypso Rose, Dimension, Bolo nás jedenásť, ZOHRA - Afghan Women's Orchestra, Donny Benét a mnohí ďalší.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies