Hasiči na Malorke zatiaľ neúspešne bojujú s lesným požiarom

NETKY.SK • 27 Júl 2013, 14:26 • 2 min
Hasiči na Malorke zatiaľ neúspešne bojujú s lesným požiarom

PALMA DE MALLORCA - Už v piatok si plamene vynútili evakuáciu obyvateľov dvoch tuctov domov a ekologického prázdninového tábora.

slovakia

left justify in out

Už viac ako 1000 hektárov borovicového lesa zničil rozsiahly požiar na španielskom ostrove Malorka, ktorý sa hasičom nepodarilo dostať pod kontrolu ani takmer 24 hodín po jeho vypuknutí.

Už v piatok si plamene vynútili evakuáciu obyvateľov dvoch tuctov domov a ekologického prázdninového tábora v oblasti, informujú dnes španielske médiá.

Správy o ujmách na zdraví alebo zničených objektoch zatiaľ z postihnutého regiónu, z ktorého stúpa hustý dym neprišli.

Na boji s požiarom sa spolupodieľa pri teplotách, ktoré sa dnes v oblasti blížia hranici 40 stupňov Celzia, celkove 240 mužov. Medzi nimi sú aj príslušníci útvarov Civilnej ochrany i armádnej špecializovanej jednotky UME. Zo vzduchu im pomáhajú posádky ôsmich hasiacich lietadiel a siedmich vrtuľníkov, informovala regionálna vláda v metropole ostrova Palma de Mallorca.

Rozšíreniu plameňov zároveň aj skomplikoval silný vietor. Jednu z cestných komunikácií, ktorú v piatok museli dočasne uzavrieť, medzičasom sprejazdnili.

Požiar vypukol v piatok v okolí Sa Coma Calenta. Nie je vylúčené, že ho zapríčinil muž, ktorého po niekoľkohodinovom výsluchu napokon predbežne prepustili na slobodu. Práve on totiž v lese založil oheň a mohol tak zaviniť požiar.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies