Hammond: Nevidím, že by Putin zmenil svoju ukrajinskú stratégiu

NETKY.SK • 8 Marec 2015, 12:22 • 2 min
Hammond: Nevidím, že by Putin zmenil svoju ukrajinskú stratégiu

LONDÝN - Britský minister zahraničných vecí Philip Hammond dnes vyhlásil, že napriek poklesu násilia, ktoré nasledovalo po uzatvorení minskej dohody o prímerí, nevidí u ruského prezidenta Vladimira Putina nijakú zmenu v jeho strategických zámeroch ohľadne Ukrajiny.

slovakia

left justify in out

"Odkedy bola podpísaná nová dohoda, násilie pokleslo, avšak nebadám, že by sa boli zmenili strategické zámery pána Putina," povedal šéf britskej diplomacie v rozhovore pre televíziu BBC.

"Teraz ide len o to, aké prostriedky na dosiahnutie týchto zámerov (Putin) použije," dodal Hammond, citovaný agentúrou Reuters.

 

Situáciu ohľadne prímeria na východnej Ukrajine zhodnotil tento týždeň aj generálny tajomník Organizácie pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe (OBSE) Lamberto Zannier.

 

Pokoj zbraní sa podľa neho na tomto území celkovo dodržiava, vojenské akcie sú na ústupe a u oboch strán konfliktu prebieha odsun ťažkých zbraní. Porušovania však napriek tomu existujú - týkajú najmä streľby z ručných zbraní.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies