Čínska vojenská propaganda vykradla hollywoodske trháky

NETKY.SK • 24 September 2020, 12:06 • 2 min
Čínska vojenská propaganda vykradla hollywoodske trháky

Vlnu posmechu si vyslúžilo čínske vojenské propagandistické video, v ktorom sa objavili zábery z hollywoodskych kasových trhákov vrátane Transformerov a Skaly, napísal spravodajský server BBC News.

slovakia

left justify in out

Na videu sú vidieť bombardéry H-6, ktoré sú schopné niesť jadrové bomby, ako vykonávajú simulovaný útok na to, čo vyzerá ako americká vojenská základňa na tichomorskom ostrove Guam.

 

Na čínskom serveri Sina Weibo už video nazbieralo takmer päť miliónov zhliadnutí. Ale mnoho používateľov zosmiešňuje zjavné využitie scén z hollywoodskych filmov, píše BBC.

 

"Je šťastie, že Čína nemá problémy s autorskými právami," zažartoval jeden z užívateľov.

 

"Vykradli ďalší americký film? Haha," dodal ďalší. A tretí žiadal: "Nepoužívajte klipy z tých hrozných krajín. Ľudia na twitteri sa na nás potom pozerajú hrozne, a to ma privádza k šialenstvu."

 

 

Dvojminútové video nazvané Bohovia vojny - Útok! zverejnilo čínske letectvo v sobotu. Za sprievodu dramatickej hudby na ňom sú vidieť bombardéry H-6, ktoré útočia na to, čo vyzerá ako americká Andersenova letecká základňa.

 

"Sme obrancovia vzdušnej bezpečnosti našej vlasti. Máme sebadôveru a schopnosť kedykoľvek brániť bezpečnosť neba našej vlasti," napísalo čínske letectvo ku zverejnenému videu.

 

 

Video bolo zverejnené v čase, keď Čína usporiadala vojenské cvičenie v blízkosti Taiwanu v čase zvýšeného napätia kvôli návšteve vysokého amerického činiteľa na ostrove. Čína pokladá Taiwan za svoju odpadlícku provinciu.

 

 

Ale používatelia sociálnych sietí si rýchlo všimli, že najdramatickejšie zábery videa vyzerajú, že pochádzajú z filmov Transformers: Pomsta porazených, Skala a Smrť čaká všade. Čínska armáda tieto tvrdenia nijako nekomentovala.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona