Čína zakázala vysielanie britskej stanice BBC World News

NETKY.SK • 12 Február 2021, 09:43 • 2 min
Čína zakázala vysielanie britskej stanice BBC World News

PEKING- Čína v "obmedzovaní slobôd médií" pokračuje a zakázala vysielanie BBC World News.

slovakia

left justify in out

Čína sa snaží s Veľkou Britániou bojovať veľmi diplomaticky a tak zakázala vysielanie televíznej stanice BBC World News. Bola to zrejme reakcia na to, že britské regulačné orgány odobrali licenciu čínskemu štátnemu vysielateľovi CGTN. Zrejme nedokáže zniesť, ako sa na "ňu" pozerá zvyšok sveta a opäť nesklamala svojimi "cenzúrami".

 

img

Podľa čínskych úradov kanál BBC World News údajne porušil pravidlá, keďže údajne poskytoval nepravdivé a zaujaté spravodajstvo, podkopával čínske národné záujmy a etnickú solidaritu.

 

img


Čínska vláda kritizovala správy BBC týkajúce sa pandémie koronavírusu na jej území či obvinenia z nútenej práce a sexuálneho zneužívania v oblasti Sin-ťiang, ktorá je domovom Ujgurov a ďalších prevažne moslimských etnických skupín. „Kanál nespĺňa požiadavky na vysielanie v Číne,“ uvádza sa v správe čínskych regulačných orgánov.

Peking vlani v čase sporov s úradom Donalda Trumpa vyhostil zahraničných reportérov denníkov The Washington Post, The Wall Street Journal a The New York Times.

Britský minister zahraničia Dominic Raab v písomnom vyhlásení označil tento krok za „neprijateľné obmedzenie slobody médií“, ktoré „poškodilo reputáciu Číny v očiach sveta“.
 

Súvisiaci článok: Sloboda tlače v Číne je nadmieru ohrozená, australskú novinárku už zatkli čínske úrady oficiálnou cestou



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies