Halákov návrat do Montrealu s čistým kontom,Gabbyho reparát pri nájazde

NETKY.SK • 12 Január 2012, 10:47 • 2 min
Halákov návrat do Montrealu s čistým kontom,Gabbyho reparát pri nájazde

Halákov návrat do Montrealu s čistým kontom,Gabbyho reparát pri nájazde

slovakia

left justify in out

img

Slovenský hokejový brankár Jaroslav Halák sa stal hrdinom zápasu zámorskej NHL, v ktorom jeho tím St. Louis Blues vyhral na ľade Montrealu Canadiens 3:0.  
Halák, ktorého po vydarenej sezóne pustili Habs práve k bluesmanom, zneškodnil domácich hokejistom 19 streleckých pokusov a vyhlásili ho za prvú hviezdu večera v hale Bell Center. Priaznivci Montrealu prijali Halákov návrat pozitívne a skandovali jeho meno. "Je to úžasný pocit, keď zistíte, že máte toľko fanúšikov v Montreale. Prežil som tak krásne momenty, najmä v minulej sezóne v playoff. Nikdy na tie chvíle nezabudnem, to už mi nikto nevezme," povedal Halák. 
Kanadské bodovanie si vylepšil 28. asistenciou v sezóne Marián Hossa, ktorý tak prispel k výhre Chicaga Blackhawks nad tímom Columbus Blue Jackets 5:2. Hossu vyhlásili za druhú hviezdu večera v hale United Center, kde však najväčšiu pozornosť pútal Švéd Viktor Stalberg vďaka hetriku. 
Ďalší slovenský útočník Marián Gáborík síce vyšiel naprázdno, ale napokon sa tešil z výhry New Yorku Rangers nad Phoenixom Coyotes 2:1 po samostatných nájazdoch. "Gabby" svoj samostatný nájazd pod tlakom premenil napriek tomu, že necelé dve minúty pred koncom predĺženia úspešný pri nájazde nebol. Víťaznú samostnatný nájazd obstaral Derek Stepan. Jazdci New Yorku vyhrali piaty zápas v rade, ich švédsky brankár Henrik Lundqvist dokonca zvíťazil v siedmom v stretnutí v sérii!  
Hokejisti Anheimu Ducks triumfoval nad Dallasom Stars 5:2, pričom slovenský obranca Ľubomír Višňovský vyšiel tentoraz naprázdno. Najväčšiu pozornosť pútali fínski káčeri. Štyridsaťjedenročný Teemu Selänne, ktorý sa v júni podrobil artroskopickej operácii kolena, si spríjemnil jubilejný 1300. duel v NHL jednou asistenciou. Jeho krajan Saku Koivu zaujal zasa hetrikom v sieti dallaských hviezd.  

výsledky:
Calgary - New Jersey 6:3, Colorado - Nashville 1:4, Chicago - Columbus 5:2 /za domácich M. Hossa 0+1/, Minnesota - San Jose 5:4 pp a sn, Tampa Bay - Vancouver 4:5 pp a sn, Montreal - St. Louis 0:3 /za hostí odchytal celý zápas J. Halák/, Carolina - Philadelphia 1:2, Pittsburgh - Ottawa 1:5, NY Rangers - Phoenix 2:1 pp a sn /za domácich premenil M. Gáborík nájazd/, NY Islanders - Detroit 1:5, Toronto - Buffalo 2:0, Boston - Winnipeg 5:3, Anaheim - Dallas 5:2.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies