Nové Mesto sa zapája do Bratislavských mestských dní. V rámci programu otvorí park na Račianskom mýte

NETKY.SK • 15 Apríl 2024, 20:00 • 2 min
Nové Mesto sa zapája do Bratislavských mestských dní.  V rámci programu otvorí park na Račianskom mýte

Bratislavské mestské dni sa po roku vracajú, aby oživili ulice, námestia a verejné budovy mesta. Do podujatia sa zapája aj mestská časť Bratislava-Nové Mesto. Pri tejto príležitosti pre Bratislavčanky a Bratislavčanov slávnostne otvára obľúbený a vyhľadávaný park na Račianskom mýte, ktorý vlani prešiel rekonštrukciou. Naše “Račko” v sobotu 20. apríla ponúkne pestrý kultúrny a športový program, no Bratislavské mestské dni v Novom Meste prinesú podujatia aj na iných miestach počas celého víkendu.

slovakia

left justify in out

Slávnostné otvorenie parku na „Račku“ ponúkne program pre všetky vekové kategórie. Návštevníčky a návštevníci sa môžu tešiť napríklad na divadlo pre deti, diskusné fórum, detský orchester, hudobné vystúpenia či športové aktivity. Predstaví sa aj vietnamská, mexická a ukrajinská komunita. Program sa začne o 10:00 hod. a potrvá až do večerných hodín, keď ho uzavrie vystúpenie kapely Bad Karma Boy.

Vďaka rekonštrukcii sú v parku vynovené oddychové plochy, hracie prvky a pribudlo aj viac zelene. Slávnostné otvorenie prinesie návštevníkom tohto miesta nový zážitok. „Rekonštrukcia parku na Račianskom mýte priniesla kvalitný priestor na stretávanie sa, a vďaka podujatiu, ktoré tu pripravujeme počas Bratislavských mestských dní, toto miesto ešte viac ožije. Obyvateľky a obyvateľov nielen Nového Mesta pozývam, aby si prišli v sobotu 20. apríla užiť pekné mestské prostredie a program pre všetkých. Verím, že nás čaká krásny deň na Račku,“ pozýva na podujatie starosta mestskej časti Bratislava-Nové Mesto Matúš Čupka.

Program, ktorý je pre všetkých

Súčasťou programu na „Račku“ budú i aktivity s dobročinným pozadím. Sociálny podnik Drevenô koliesko pripraví so svojimi zamestnancami tvorivú dielňu. „Sociálny podnik Drevenô koliesko zamestnáva ľudí v ťažkej životnej situácii, aby im pomohlo postaviť sa na nohy. V rámci programu na Račku im chceme poskytnúť príležitosť zapojiť sa do diania a získať podporu od druhých. Životná situácia pre jednorodičovské rodiny či seniorov je často náročná, považovali sme za dôležité podať im pomocnú ruku aj týmto spôsobom,“ vysvetľuje Adriana Rabatinová, vedúca Oddelenia kultúry, športu a voľného času miestneho úradu Bratislava-Nové Mesto, ktorá sa podieľa na príprave podujatia.

Bratislavské mestské dni v Novom Meste prinesú aj čistenie Filiálky či špacírku Novou tržnicou

Počas Bratislavských mestských dní si už vopred pripomenieme aj Deň Zeme, ktorý tento rok pripadá na pondelok 22. apríla. Pri tejto príležitosti sa v dopoludňajších hodinách uskutoční jarné upratovanie Filiálky. Stretnutie dobrovoľníkov, ktorí chcú po boku starostu priložiť ruku k dielu, je naplánované na 09:00 hod. na autobusovej zástavke Trnavské mýto smerom na Račianske mýto.

Záujemkyne a záujemcovia môžu počas víkendu 20. a 21. apríla v Novom Meste nazrieť, spoznať a objaviť staro-nové a netradičné miesta v inom svetle. Ako súčasť Dňa otvorených budov, vnútroblokov, ateliérov a centier sa uskutoční komentovaná prehliadka Novej tržnice na Trnavskom mýte. Prechádzka zákutiami ikonickej budovy mala veľký úspech počas vlaňajších Bratislavských mestských dní, a preto je súčasťou programu aj tento rok. Počet miest je limitovaný, je nutné sa vopred registrovať na kultura@banm.sk.

Okrem prehliadky Novej tržnice môžu Novomešťania a Novomešťanky absolvovať aj návštevu komunitnej záhrady Vinica Pionierska či objavovať zákulisie Strediska kultúry Vajnorská.

Kompletný zoznam aktivít a podujatí programu Nového Mesta počas Bratislavských mestských dní je zverejnený na webstránke mestskej časti www.banm.sk alebo na webstránke www.bkis.sk. V prípade nepriaznivého počasia budú o zmenách v programe informovať v predstihu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Barbora Šimkaninová
Zdroj/Foto: Mestská časť Bratislava-Nové Mesto
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies