Barcelonské derby nerozhodne

NETKY.SK • 5 Január 2020, 11:18 • 2 min
Barcelonské derby nerozhodne

MADRID - Po sobotňajšom barcelonskom futbalovom derby medzi Espanyolom a slávnejším FC (2:2) boli aktéri zápasu 19. kola španielskej Primera División v rozdielnom rozpoložení.

slovakia

left justify in out

Domáci boli radi, že v 88. min zachránili aspoň bod. Hosťom sa naopak nerozhodný výsledok nepozdával, napriek tomu, že po úvodnej štyridsaťpäťminútovke prehrávali 0:1.

Hrdinom Espanyolu bol čínsky útočník Wu Lei, ktorý si v 88. min nabehol na "uličku" od Matíasa Vargasa a strelou k vzdialenejšej žrdi prekonal brazílskeho gólmana Neta. "V zápasoch vonku sa výsledok otáča veľmi ťažko. Odchádzam s pocitom, že sme stratili body. Keď protivník hrá v početnej výhode, je to preňho lepšie. Nemôžeme sa však na toto vyhovárať," poznamenal uruguajský útočník "blaugranas" Luis Suárez, ktorý v 50. min najskôr vyrovnal na priebežných 1:1 a krátko pred uplynutím hodiny hry pripravil druhý zásah pre Čiľana Artura Vidala.

 

 

img

V Espanyole počas krátkej zimnej prestávky došlo k výmene hlavného kouča, keď Pabla Machína vystriedal niekdajší dlhoročný zadák FC Barcelona aj španielskej reprezentácie Abelardo Fernández. Po premiére na lavičke "periquitos" neskrýval spokojnosť s dosiahnutým bodom, aj keď Espanyol v zápase tímov z opačných pólov tabuľky na konci pomýšľal na víťazstvo. Bolo to už v čase, keď "FCB" dohrával bez vylúčeného Holanďana Frenkieho de Jonga.

 

img


"Pre našich hráčov, ktorí si v doterajšom priebehu ročníka mnoho vytrpeli, to môže predstavovať bod zlomu. Proti skvelému súperovi zo seba vydali všetko. Vylúčenie De Jonga nám pomohlo, ale myslím si, že sme si zaslúžili streliť gól na 2:2, pretože počas zápasu sme ani na okamih neboli von z diania. Keď budeme takto bojovať, bude ťažké zdolať nás," skonštatoval 49-ročný Abelardo Fernández.

Barcelonské hviezdy si pripísali nerozhodný výsledok v treťom z ostatných štyroch duelov La Ligy. Keďže Real Madrid v mestskom derby na trávniku Getafe triumfoval 3:0, bodovo (40) sa dotiahol na najväčšieho konkurenta. "Biely balet" figuruje na 2. mieste, keďže momentálne má o dva presné zásahy horší gólový rozdiel v skóre.

"V prvom polčase sme museli poriadne bojovať, ale hrali sme tímovo. To bol základ úspechu. Bolo ťažké vytvoriť si voľný priestor, keďže hráči Getafe nás veľmi aktívne napádali. Do prestávky nás dvakrát alebo trikrát zachránil Thibaut Courtois, s jeho výkonom som veľmi spokojný," vyhlásil tréner Realu Zinedine Zidane podľa oficiálnej klubovej stránky.

 

img


Francúzskeho kormidelníka okrem Courtoisa potešili aj výkony ďalších hráčov, zvlášť Luku Modriča a stopéra Raphaela Varana, ktorý sa postaral o úvodné dva góly hostí. Tretí pridal v nadstavenom čase spomenutý chorvátsky "špílmacher" Modrič. "Varane sa dnes zapísal do streleckej listiny, čo iba dokazuje, že máme mnoho spôsobov, ako skórovať. Modrič podal vynikajúci výkon. Veľmi na mňa zapôsobil jeho šprint pred streleným gólom v 90. min, keď ukázal, že má skvelú kondíciu," skonštatoval Zidane.
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies